Τετάρτη, 26 Φεβρουάριος 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάλος με την καμπάνια κατά των αμβλώσεων στο μετρό. Ποιοι βρίσκονται πίσω από το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω». Τι απαντάει η ΣΤΑΣΥ

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει μία καμπάνια κατά των αμβλώσεων που διαφημίζεται στο Μετρό της Αθήνας.

Οι αφίσες της πρωτοβουλίας «Αφήστε με να ζήσω» έχουν κατακλύσει από το πρωί της Δευτέρας αρκετούς συρμούς του Μετρό, μεταξύ των οποίων και αυτόν του Συντάγματος, και προπαγανδίζουν κατά των αμβλώσεων με το μήνυμα: «Ήξερες ότι από την 18η ημέρα κτυπά η καρδιά του; Από την 42η μέρα ανιχνεύονται εγκεφαλικά κύματα; Από την 8η εβδομάδα όλα τα όργανά του έχουν δημιουργηθεί; Από την 10η εβδομάδα νοιώθει πόνο. Διάλεξε τη ζωή».

Η αφίσα στο κάτω μέρος της γράφει: «Διάλεξε τη Ζωή. Κίνημα υπέρ της Ζωής».

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από τους επιβάτες του Μετρό καθώς και από εκπροσώπους κομμάτων με τον εκπρόσωπο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλο Χρηστίδη, να ζητά εξηγήσεις.

Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος της Αττικό Μετρό,  Γιάννης Μυλόπουλος απαντώντας σε μία ερώτηση στο Twitter, έγραψε: «Υπεύθυνη για τις διαφημίσεις στους σταθμούς δεν είναι η Αττικό Μετρό ΑΕ, η οποία είναι κατασκευαστική εταιρεία και ιδιοκτήτης των έργων, αλλά η ΣΤΑΣΥ ΑΕ που διαχειρίζεται και λειτουργεί το δίκτυο».

 

Η απάντηση της ΣΤΑΣΥ

Σύμφωνα με δηλώσεις από κύκλους της ΣΤΑΣΥ στη LIFO, οι αρμόδιοι έκριναν πως δεν υπάρχει τίποτα το προκλητικό στην καμπάνια «Άσε με να ζήσω».

«Η συγκεκριμένη αφίσα, ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με το περιεχόμενό της, κρίθηκε από το εμπορικό τμήμα ότι δεν προκαλεί το δημόσιο αίσθημα».

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η καμπάνια είναι πληρωμένη από τον Κοινωφελή Φιλανθρωπικό Σύλλογο «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων», ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει κάποια πιθανότητα να αποσυρθεί, η απάντηση ήταν πως κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν.

Στη συνέχεια έγιναν παρομοιώσεις με το gay parade, σημειώνοντας πως όταν είχε διαφημιστεί στο μετρό «υπήρξαν αντιδράσεις από την άλλη πλευρά» αλλά οι διαφημίσεις δεν αποσύρθηκαν. «Το ίδιο συνέβη και για διαφημίσεις του κινήματος των Vegan» συνέχισε η ίδια πηγή, καταλήγοντας πως η «Πανελλήνια Ένωση Φίλων των Πολυτέκνων» έχει δεχθεί και το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών.  Στον ιστότοπο της ΠΕΦΙΠ αναγράφεται πως είχε δεχτεί το βραβείο Ακαδημίας Αθηνών το 1979.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο κίνημα «Αφήστε με να ζήσω», συμμετέχουν όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα 19 Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία Αθηνών και η «Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος» (ΑΣΠΕ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here