Παρασκευή, 26 Απρίλιος 2019
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε εξέλιξη επιχείρηση εκκένωσης ακυβέρνητου κρουαζιερόπλοιου με 1300 επιβάτες. Υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας (φωτο)

Εκκενώνεται κρουαζιερόπλοιο που υπέστη μηχανική βλάβη στα ανοιχτά των δυτικών ακτών της Νορβηγίας. Στο κρουαζιερόπλοιο Viking Sky επιβαίνουν 1.300 επιβάτες, ενώ πλέει ακυβέρνητο προς τη στεριά. 

Το πλοίο ανήκει στην Viking Ocean Cruises, εταιρεία του ομίλου Viking Cruises, ιδρυτής του οποίου είναι ο νορβηγός δισεκατομμυριούχος Τόρσταϊν Χάγκεν. Σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας, το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο μπορεί να φιλοξενήσει 930 επιβάτες.

Ελικόπτερα και σκάφη κατευθύνονται προς την περιοχή και στην ξηρά ετοιμάζονται εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν τους επιβάτες, πρόσθεσε η υπηρεσία διασώσεων. Ένας ένας οι επιβάτες επιβιβάζονται από το κατάστρωμα του πλοίου σε ελικόπτερα και μεταφέρονται σε ομάδες των 15-20 ανθρώπων σε ένα χωριό βόρεια της πόλης Μόλντε στις δυτικές ακτές της Νορβηγίας. Έως τις 17:30 ώρα Ελλάδας είχαν απομακρυνθεί περίπου 100 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στην ξηρά ετοιμάζονται εγκαταστάσεις για να υποδεχθούν τους επιβάτες, πρόσθεσε η υπηρεσία διασώσεων. Μέχρι στιγμής, οι αρχές κάνουν λόγο για έναν ελαφρά τραυματία. Στις εικόνες που έδωσαν στη δημοσιότητα νορβηγικά ΜΜΕ, τις οποίες τράβηξαν από τη στεριά, διακρίνεται η λευκή σιλουέτα του πλοίου, ενώ πετούν από πάνω του ελικόπτερα κι η θάλασσα είναι φουρτουνιασμένη.

«Θα χρειαστεί χρόνος για να απομακρύνουμε τους πάντες»  δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής των επιχειρήσεων της αστυνομίας Τορ Άντρε Φρανκ.

Πηγή: Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here