Δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής οι Ινδικές αρχές να ανακτήσουν τη σορό του νεαρού ιεραπόστολου Τζον Άλεν Τσάου, ο οποίος σκοτώθηκε από τα μέλη της άγριας φυλής των Σεντινελέζων, σε ένα από τα νησάκια Άνταμαν, όταν προσπάθησε να τους προσηλυτίσει. 

Ο 27χρονος Αμερικανός Τζον Αλεν Τσάου, είχε σκοπό να τους συναντήσει και να τους μιλήσει για τον Χριστό. Είχε  επισκεφθεί τη νήσο του Βόρειου Σέντινελ παραβιάζοντας την ισχύουσα νομοθεσία, η οποία προστατεύει την συγκεκριμένη φυλή. Όταν έφτασε στο νησί με μια μισθωμένη βάρκα ψαράδων, οι ντόπιοι του επιτέθηκαν με βέλη. 
Οι ψαράδες που τον βοήθησαν να αποβιβαστεί στο νησί, κατέθεσαν ότι οι ιθαγενείς έθαψαν τον νεκρό σε σημείο κοντά στην παραλία.

Το Σάββατο, μια ομάδα Ινδών αστυνομικών προσέγγισαν με σκάφη το νησί, για να προσδιορίσουν αν είχαν τη δυνατότητα να αποβιβαστούν στο σημείο όπου θεωρείται ότι έχει ταφεί ο νεκρός ιεραπόστολος. Προσπαθούν να ανακτήσουν τη σορό του και να την επιστρέψουν στην οικογένεια του. Ωστόσο μέχρι στιγμής οι προσπάθειες τους απέβησαν άκαρπες καθώς  μια ομάδα 6-7 ιθαγενών με τόξα και βέλη παρατάχτηκε σε θέση μάχης στην παραλία. Οι ιθαγενείς φάνηκαν ανυποχώρητοι και γι αυτό το σκάφος των αστυνομικών απομακρύνθηκε για να μην υπάρξει σύγκρουση.

Το Ναυτικό ινδικό απαγορεύει την πρόσβαση στο Νορθ Σέντινελ γιατί έχει χαρακτηριστεί προστατευόμενη περιοχή. Παράλληλα απαγορεύεται κάθε επαφή με την πρωτόγονη φυλή, προκειμένου να διατηρηθεί ο αρχέγονος τρόπος ζωής της, αλλά και για να προστατευτούν οι κάτοικοι από μεταδοτικές ασθένειες του σύγχρονου πολιτισμού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, ακόμη και ένα απλό κρύωμα θα μπορούσε να ξεκληρίσει τη φυλή, αφού οι ιθαγενείς δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ και είναι εξαιρετικά ευάλωτοι στους ιούς.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, οι ινδικές αρχές ερευνούν προσεχτικά τον τρόπο που θα ανακτηθεί η σορός του νεαρού ιεραπόστολου ώστε να μην παραβιαστεί η ζωή της προστατευόμενης φυλής αλλά και να αποφευχθεί σύγκρουση. Για αυτό το λόγο συζητούν με ανθρωπολόγους που παλαιότερα είχαν καταφέρει να προσεγγίσουν τους Σεντινελέζους, για να βρουν πώς θα μπορέσουν να ανακτήσουν τη σορό.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here