Οι συγκλονιστικές εικόνες με το Blue Star Ithaki να αναμετριέται με τα τεράστια κύματα, στο στενό Μυκόνου και Τήνου, προκαλεί αίσθηση στο διαδίκτυο.
Καπετάνιος, πλήρωμα και επιβάτες πέρασαν δύσκολες στιγμές , αλλά ευτυχώς έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους. Είναι εικόνες που προβληματίζουν για το καθεστώς του απαγορευτικού απόπλου. Τα σύγχρονα πλοία είναι αξιόπλοα και ναυπηγημένα ώστε να αντεπεξέρχονται σε δύσκολες καιρικές συνθήκες, αλλά η ασφαλής πλεύση τους επηρεάζεται και από άλλες συνθήκες, όπως η ετοιμότητα και η εμπειρία των ανθρώπων στη γέφυρα του πλοίου, το φορτίο του πλοίου και οι ειδικές καιρικές συνθήκες. Το πέρασμα Τήνου – Μυκόνου πάντως, θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες παγίδες του Αιγαίου και συχνά οι καπετάνιοι το αποφεύγουν, για να μην ζήσουν επικίνδυνες καταστάσεις.

«Είχαμε φύγει από Μύκονο επιστρέφαμε στον Πειραιά. Ήταν πραγματικά δύσκολες οι συνθήκες, 8 Μποφόρ. Εκτελούσαμε κανονικά το δρομολόγιο, είχαμε περίπου 400 επιβάτες στο πλοίο. Οι νησιώτες είναι εκπαιδευμένοι σε αυτές τις συνθήκες, αλλά για τους άλλους επιβάτες είναι πιο δύσκολο» δήλωσε, ο κυβερνήτης του πλοίου Ηλίας Βερβενιώτης.
Video: Mathios Koysathanas (4.12.2013)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here