Η σκληρή εργασιακή συμπεριφορά της Amazon απέναντι στους υπαλλήλους της έχει έρθει πολλές φορές στο προσκήνιο.

Αυτή τη φορά, σύμφωνα με έγγραφα που διέρρευσαν από τη Foxconn, προμηθευτή της Αmazon, εκατοντάδες Kινέζοι μαθητές έχουν προσληφθεί παράνομα για να εργάζονται πολλές ώρες καθημερινά, ώστε να παράγονται στην ώρα τους οι συσκευές με την ψηφιακή βοηθό Alexa.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν στις εργοστασιακές μονάδες εργάζονται περισσότερα από 1.000 παιδιά ηλικίας 16 έως 18 ετών τα οποία αποστέλλονται για έμμισθη πρακτική εργασία που προβλέπει πενθήμερη εργασία και οκτάωρες βάρδιες. Αντί αυτού όμως τα παιδιά εργάζονται τουλάχιστον 12 ώρες, έξι μέρες την εβδομάδα. 

Οι σχολές πληρώνονται, ώστε οι μαθητές να στέλνονται στα εργοστάσια, ενώ οι δάσκαλοι τους παρότρυναν να κάνουν υπερωρίες, παρά την άρνηση ορισμένων μαθητών. Ενώ επιτρέπεται στα κινεζικά εργοστάσια να απασχολούν μαθητές ηλικίας από 16 ετών και άνω, οι σπουδαστές αυτοί δεν επιτρέπεται να εργάζονται νύχτες ή υπερωρίες.

Η Γιάο Φανγκ, μία από τους εργαζόμενους, 17 ετών, ανέφερε στον Guardian ότι το τελευταίο μήνα περνούσε προστατευτική ταινία σε 3.000 συσκευές Echo Dots κάθε μέρα. Η εταιρεία Foxconn  υποστήριξε ότι «παρέχεται στους μαθητές, οι οποίοι είναι σε ηλικία που επιτρέπεται να εργαστούν, η ευκαιρία να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία και εκπαίδευση σε διάφορους τομείς, που θα τους βοηθήσει να αναζητήσουν εργασία μετά την αποφοίτησή τους».

Η Amazon δήλωσε στο Business Insider πως δεν πρόκειται να ανεχτεί παραβιάσεις του κώδικα λειτουργίας των προμηθευτών της και ότι διερευνά τις καταγγελίες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here