Παρασκευή, 21 Φεβρουάριος 2020
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος. Ήταν ο ιδρυτής της επιχείρησης «Κοτόπουλα Νιτσιάκος» και ο μεγαλύτερος παραγωγός κοτόπουλου στην Ελλάδα

Ο γνωστός επιχειρηματίας Θοδωρής Νιτσιάκος τραυματίστηκε θανάσιμα όταν το όχημά του ξέφυγε της πορείας του και έπεσε σε γκρεμό βάθους 20-25 μέτρων στην Αετομηλίτσα, το χωριό από όπου κατάγεται και όπου σύμφωνα με πληροφορίες είχε πάει για κυνήγι.

Για το συμβάν ενημέρωσε τις Αρχές στις 22.00 συγχωριανός του που έτυχε να περνά από το σημείο και στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και η 5η ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τον άτυχο 76χρονο κατάφεραν να ανασύρουν συγχωριανοί του δυστυχώς χωρίς τις αισθήσεις του.

Ποιος ήταν ο Θοδωρής Νιτσιάκος 

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος με σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας αποφάσισε το 1972 να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου.

H εταιρεία που κατάφερε να «χτίσει» ο Θοδωρής Νιτσιάκος είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός κρέατος κοτόπουλου στην Ελλάδα, εκ των σημαντικότερων επιχειρήσεων εμπορίας δημητριακών και σογιαλεύρου και μέσα στις 10 μεγαλύτερες βιομηχανίες τροφίμων της χώρας με βάση το τζίρο.

Την τελευταία δεκαετία, η «Νιτσιάκος» υλοποίησε ένα φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που της εξασφάλισε συνέχιση της αναπτυξιακής της πορείας στις κύριες δραστηριότητες της και επιπλέον επέτρεψε την είσοδο της στην αγορά της ξηράς τροφής για ζώα συντροφιάς, τη δημιουργία για πρώτη φορά στην Ελλάδα κύκλωμα παραγωγής για νωπά τεμάχια γαλοπούλας και κουνέλι, την παραγωγή άλευρων για την αρτοποιΐα και τη βιομηχανία, και την εισαγωγή και εμπορία ενός νέου οικονομικού και φιλικού προς το περιβάλλον τύπου βιομάζας από φλοιό ηλιόσπορου.

Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here