Πέμπτη, 20 Ιούνιος 2019
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σοκάρει ο 35χρονος κατά συρροή δολοφόνος. Θα συνέχιζε τη δράση του, αν δεν είχε συλληφθεί. Ειδικό κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ φτάνει στην Κύπρο

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, ο οποίος ομολόγησε τις δολοφονίες πέντε γυναικών και δύο μικρών παιδιών. Ο «Ορέστης», σύμφωνα με τα όσα είπε στους αστυνομικούς, θα συνέχιζε τη δράση του, αν δεν τον είχαν συλλάβει.

Σήμερα αναμένεται η ολοκλήρωση των ερευνών στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό. Κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ θα φτάσει σε λίγες ώρες στην Κύπρο με σκοπό να συνδράμει στις έρευνες.

Συνεχίζονται οι έρευνες

Σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου 2019, άνδρες της ΕΜΑΚ θα συνεχίσουν τις έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη, με στόχο να ανασύρουν και τη δεύτερη βαλίτσα που εντοπίστηκε στην τοξική λίμνη.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό και της τρίτης βαλίτσας θα συνεχιστούν με τη βοήθεια ρομποτικής κάμερας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται και οι έρευνες στη λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, για τον ενοτπισμό της 6χροης Σιέρρα.

Η Σκότλαντ Γιαρντ στην Κύπρο

Δευτέρα του Πάσχα αναμένεται και ειδικό κλιμάκιο της Σκότλαντ Γιαρντ, εξειδικευμένο πάνω σε ζητήματα κατά συρροή δολοφόνων. Η βοήθειά τους θα είναι συμβουλευτική και σε συνεργασία με το ανακριτικό έργο της Κυπριακής Αστυνομίας, που δεν έχει αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.
Μέλη της Σκότλαντ Γιαρντ θα φτάσουν στη Μεγαλόνησο, έπειτα από κάλεσμα του αρχηγού της αστυνομίας, Ζαχαρία Χρυστοτόμου.
Μετά τη μελέτη της ομολογίας του 35χρονου κατά συρροή δολοφόνου, οι εμπειρογνώμονες της Σκότλαντ Γιαρντ, αναμένεται να δημιουργήσουν το προφίλ του «Ορέστη» και το μοτίβο των φόνων που διέπραξε.

«Τα σκότωσα γιατί με είδαν»

Σοκάρει η απάντηση του 35χρονου κατά συρρόή δολοφόνου, όταν ρωτήθηκε για τον λόγο που δολοφόνησε δύο παιδιά.

«Με είδαν», απάντησε κυνικά στους Κύπριους Αξιωματικούς. Πρόκειται για την 8χρονη Elena Natalia Bunea και την 6χρονη κόρη της Marry Rose, Sierra.
«Δεν ήθελα να ρισκάρω αν αποκαλυφθεί το έγκλημά μου να με αναγνωρίσει και να πει στους αστυνομικούς ποιος είμαι», φέρεται πως είπε σχετικά με τη δολοφονία της Sierra.

Χτες, Κυριακή του Πάσχα, εντοπίστηκε σορός στην πρώτη βαλίτσα από την τοξική Κόκκινη Λίμνη στην Κύπρο, εκεί όπου ο serial killer λοχαγός υποστηρίζει ότι πέταξε κάποια από τα θύματά του.

Στη βαλίτσα βρέθηκε σορός γυναίκας, η οποία φαίνεται να είναι σε κατάσταση αποσύνθεσης και μεταφέρθηκε στο νεκροτομία.

Στη λίμνη, για αυτοψία βρισκόταν ο ιατροδικαστής, Νικόλας Χαραλάμπους.

Η σορός εξετάστηκε από ιατροδικαστή και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας για να γίνει η νεκροτομή και να ληφθούν δείγματα για ιστοπαθολογικές εξετάσεις και για ανάλυση γενετικού υλικού, ώστε να διαπιστωθούν τα αίτια θανάτου και να διακριβωθεί η ταυτότητα του θύματος.

Το χρονικό των ερευνών

Το Μεγάλο Σάββατο, ο 35χρονος Ίλαρχος μεταφέρθηκε και πάλι από τους ανακριτές, στην «Κόκκινη Λίμνη» για να υποδείξει εκ νέου το σημείο στο οποίο είχε πετάξει τα πτώματα της Livia Florentina Bunea, 36 χρόνων από τη Ρουμανία και της κόρης της Elena Natalia Bunea, 8 χρόνων.
Και οι δύο δολοφονήθηκαν σύμφωνα με την ομολογία του τον Σεπτέμβριο του 2016 και αφού έβαλε τα πτώματα τους σε βαλίτσες τα πέταξε στη «Κόκκινη Λίμνη».

Στο ίδιο σημείο παραδέχθηκε ότι πέταξε και το πτώμα της Maricar Valdez Arquiola, 29 ετών από τις Φιλιππίνες. Η Maricar δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2017.

Μετά την ανάσυρση των δύο βαλιτσών, αν διαπιστωθεί ότι περιέχουν τις σορούς δύο θυμάτων θα αναζητηθεί και η τρίτη, ώστε να ολοκληρωθεί η έρευνα στο συγκεκριμένο σημείο

Ένα κομμάτι δέρμα

Στο φράγμα του Ξυλιάτου, όπου συνεχίζονται για σχεδόν δύο εβδομάδες οι έρευνες για ανεύρεση της σορού της 6χρονης Sierra Graze Seucalliuc, δεν έχουν υπάρξει αποτελέσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύτες εντόπισαν ένα κομμάτι από δέρμα, το οποίο εκτίμησαν ότι πρέπει να εξεταστεί καθώς έδειχνε «ξένο» με τον χώρο. Δεν υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτό το στοιχείο μπορεί να σχετίζεται με την 6χρονη, αλλά για να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο θα γίνει ανάλυση, ώστε να διαπιστωθεί αν ανήκει σε άνθρωπο ή ζώο. Η Sierra ήταν κόρη της 38χρονης Marry Rose Tiburcio, από τις Φιλιππίνες, το πτώμα της οποίας ήταν το πρώτο που εντοπίστηκε τυχαία από περιηγητές να επιπλέει στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού. Ο 35χρονος Ίλαρχος παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε την μητέρα, αλλά όπως υποστηρίζει το παιδί πέθανε μόνο του, από αναρρόφηση εμετού. Στη συνέχεια όπως ισχυρίστηκε, πέταξε το πτώμα του παιδιού στο φράγμα Ξυλιάτου και της μητέρας στο μεταλλείο Μιτσερού.

Προς ταυτοποίηση η Asmita

To πτώμα που βρέθηκε σε σχεδόν πλήρη αποσύνθεση σε πηγάδι στο πεδίο Βολής Ορούντας, όλα δείχνουν πως ανήκει στη 30χρονη Asmita Khadka Bista από το Νεπάλ, η οποία χρησιμοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το όνομα Khadka Anu. Τα ίχνη της, είχαν χαθεί στις αρχές του 2018 και οι φίλες της είχαν κάνει καταγγελία στο προξενείο του Νεπάλ, αλλά όχι στην Αστυνομία, ώστε να συμπεριληφθεί το όνομα της στη λίστα με τις γυναίκες που είχαν εξαφανιστεί. Διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος Ίλαρχος με το ψευδώνυμο «Ορέστης» επικοινωνούσε μαζί της και την ημέρα που εξαφανίστηκε την είχε πάρει με το αυτοκίνητο του από το σπίτι της. Έκτοτε δεν την είδε κανείς. Οι ανθρωπολόγοι καταβάλλουν προσπάθειες να ανασυστήσουν τον σκελετό της και να κάνουν ταυτοποίηση με DNA.

Υποψίες για δράση στα κατεχόμενα

Μετά τις φρικιαστικές ομολογίες για τις 7 δολοφονίες στις ελεύθερες περιοχές, οι αρχές του ψευδοκράτους, άρχισαν να μελετούν δολοφονίες αλλοδαπών γυναικών στα κατεχόμενα, καθώς ο Ίλαρχος, φαίνεται πως περνούσε συχνά τα οδοφράγματα. Οι αρχές του ψευδοκράτους εστιάζουν στην δολοφονία της 40χρονης Βιετναμέζας Dam Thi Hop, η οποία είχε εξαφανιστεί τον Οκτώβριο του 2017 και το πτώμα της βρέθηκε κοντά στο αεροδρόμιο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, στα κατεχόμενα, τον Ιανουάριο του 2019. Διατυπώνονται υποψίες για πιθανή δολοφονία της γυναίκας από τον «Ορέστη» λόγω των χαρακτηριστικών του εγκλήματος. Ήδη έχουν διαβιβαστεί πληροφορίες μέσω της δικοινοτικής επιτροπής για την εγκληματικότητα και εξετάζεται από τη Κυπριακή Αστυνομία και αυτή η υπόθεση.

Ο 35χρονος ρωτήθηκε από τους ανακριτές και για τις περιόδους που βρισκόταν στην Ελλάδα για στρατιωτική εκπαίδευση. Ο Ιλαρχος ισχυρίστηκε ότι δεν σκότωσε ποτέ κάποια γυναίκα στην Ελλάδα, γιατί δεν είχε επαφές και αν σκότωνε δεν ήξερε καλά τα μέρη και δεν είχε μέρος για να θάψει τα πτώματα. Πάντως έγιναν έρευνες και δεν διαπιστώθηκε να συνομιλούσε μέσω internet με κάποια γυναίκα από την Ελλάδα.

Μόνο αυτές.. δεν σκότωσα άλλες

Ο Νίκος Μεταξάς επιμένει πως έχει ομολογήσει όλες τις δολοφονίες και δεν έχει διαπράξει άλλες. Αρχικώς ομολόγησε τις δύο δολοφονίες των γυναικών που είχαν βρεθεί στο φρεάτιο του μεταλλείου Μιτσερού, μόνο όταν ανακαλύφθηκαν τα πτώματα τους. Στη συνέχεια όταν άρχισε να σφίγγει ο κλοιός των στοιχείων γύρω του, ομολόγησε και τους υπόλοιπους φόνους. Είχε ζητήσει από τους ανακριτές να του δώσουν χαρτί και στυλό και σε θεληματική κατάθεση 10 σελίδων κατέγραψε και τους επτά φόνους. Ωστόσο οι αστυνομικοί δεν είναι πεπεισμένοι ότι έχει πει ολόκληρη την αλήθεια για αυτό θα συνεχιστεί η ανάκριση για αποκάλυψη και άλλων δολοφονιών.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το κίνητρο των δολοφονιών, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι ήταν κυρίως σεξουαλικό. Στις πρώτες καταθέσεις του, είχε αναφέρει ότι όταν στραγγάλισε την πρώτη γυναίκα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ένιωθε πολύ ωραία και για αυτό το επανέλαβε.

Πάντως θεωρείται βέβαιο ότι οι γυναίκες δεν είχαν συναινετική σεξουαλική επαφή με τον δράστη και ίσως βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν πριν θανατωθούν.

Με πληροφορίες από Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here