Στην ανακρίτρια αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 30χρονος άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας,  για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ο 30χρονος, ο οποίος φέρεται να είναι εκείνος που έριξε τον 28χρονο αστυνομικό από την μηχανή του, θα οδηγηθεί στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων μαζί με άλλους κατηγορούμενους που έχουν διωχθεί ποινικά από την εισαγγελία μετά τη σύλληψή τους για τα γεγονότα της περασμένης Τρίτης στη Νέα Σμύρνη.

Υπενθυμίζεται πως οι κατηγορούμενοι ανέρχονται στους 19 με τέσσερις εξ’ αυτών να αντιμετωπίζουν το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, το οποίο αφορά στην επίθεση που δέχθηκε ο 28χρονος αστυνομικός.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και επτά ανήλικοι, οι οποίο απολογήθηκαν χθες στον ανακριτή ανηλίκων και αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο να παρακολουθούνται από κοινωνικό λειτουργό. Λέγεται πως οι ανήλικοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες σε βάρος τους, με κάποιους εξ’ αυτών μάλιστα να υποστηρίζουν ότι βρίσκονταν μακριά από τα σημεία που έλαβαν χώρα τα γεγονότα.
Οι απολογίες των υπολοίπων ενώπιον του ανακριτή προβλέπεται να συνεχιστούν και την Κυριακή.

Κατά περίπτωση τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι πέραν των τεσσάρων που διώκονται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, αφορούν στα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης ενώ διώκονται και για τέσσερα πλημμελήματα (επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία).

Ο 30χρονος που κατηγορείται ότι έριξε τον αστυνομικό κάτω υποστηρίζει πως η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε μετά «από αναξιόπιστη και κακόβουλη καταγγελία – κατάθεση προσώπου», με το οποίο έχει διένεξη για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους.

Στην ίδια ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, Παύλος Σαράκης, αναφέρεται: «Ουδέν άλλο αντικειμενικό στοιχείο υφίσταται στη δικογραφία που να τον εμπλέκει στο συγκεκριμένο βάρβαρο περιστατικό. Θα προσκομίσουμε στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές αμάχητα αποδεικτικά στοιχεία, που τεκμηριώνουν τη θέση του ότι ουδεμία σχέση έχει με τα διερευνώμενα θλιβερά συμβάντα«.

Τέλος, ο κ. Σαράκης επισημαίνει στην ανακοίνωσή του πως ο εντολέας του «ισχυρίζεται και μπορεί να αποδείξει, ότι κατά τον επίμαχο χρόνο των γεγονότων βρισκόταν στη Δ. Αττική και όχι στη Νέα Σμύρνη. Ισχυρισμός που θα επιβεβαιωθεί και από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και ειδικότερα από τον εντοπισμό της στιμγατοθέτησής του [GPS] κατά τους επίδικους χρόνους«.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: ΒΟΤΡΥΣ. Το εργοστάσιο που παρήγαγε το διάσημο κονιάκ. Στήριξε την οικονομία στην σταφιδική κρίση και έβαλε λουκέτο όταν δολοφονήθηκε ο εκδότης Τζώρτζης Αθνασιάδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here