Ξεκινά σήμερα η δίκη της «μαύρης χήρας» της Αργολίδας, Δήμητρας Βούλγαρη – Λάμπρου, η οποία το 2015 παραδέχτηκε ότι σκότωσε τον ναυτικό σύζυγό της. 

Το έγκλημα είχε καθηλώσει το πανελλήνιο αφού, η Βούλγαρη είχε εμφανιστεί στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ψάχνοντας τον σύζυγο της. Έκανε εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές και δήλωνε ότι θα έκανε τα πάντα για να βρει τον αγνοούμενο άντρα της, αφήνοντας υπονοούμενα για αυτοκτονία.

Στην κατάθεσή της, τότε, που είχε διαρκέσει 16 ώρες, τελικά «έσπασε», αφήνοντας πίσω την υπερασπιστική της γραμμή περί «καλοστημένης εμπλοκής» της στη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι η σωματική της διάπλαση δεν θα της επέτρεπε να διαπράξει το φόνο του συζύγου της.

Η ιατροδικαστική εξέταση, ωστόσο, φανέρωσε ότι είχε δεχθεί δυο πυροβολισμούς σε θώρακα και κεφάλι, κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει ένας επίδοξος αυτόχειρας. Η «μαύρη χήρα» τελικά συνελήφθη και η δίκη της ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2016, διαρκώντας έναν μήνα.

Στην πρότασή της, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών, περιέγραφε την Δήμητρα Βούλγαρη – Λάμπρου ως άτομο «ψυχρό, εγωπαθές και φιλάργυρο, που επέδειξε ιδιαίτερη σκληρότητα επιφέροντας τον θάνατο του μόλις 42 ετών συζύγου της και πατέρα της μόλις δέκα ετών κόρη τους». Το Μικτό ορκωτό Δικαστήριο της Τρίπολης έκρινε ένοχη την χήρα για την δολοφονία του άντρα της και της επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης με αποτέλεσμα να οδηγηθεί πάλι στη φυλακή όπου κρατείται μέχρι σήμερα.

Μετά από καιρό η εισαγγελία πρωτοδικών Ναυπλίου διέταξε έρευνα για να διαπιστώσει την εμπλοκή η όχι του αδελφικού φίλου του καπετάνιου στην υπόθεση, η οποία μέχρι και σήμερα είναι σε εξέταση. Λίγες μέρες πριν ο φίλος του θύματος κατέθεσε με την ιδιότητα του υπόπτου (όχι κατηγορούμενου) στις αρχές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here