Περισσότερα από 200 αντικείμενα του Γάλλου σεφ, Άντονι Μπουρντέν θα βγουν σε δημοπρασία τον επόμενο μήνα. Ένα από αυτά είναι το περίφημο μαχαίρι σεφ που έφτιαξε ειδικά για τον Μπουρντέν ο Μπομπ Κράμερ. Ήταν κατασκευασμένο από χάλυβα και πέτρωμα μετεωρίτη και συνοδευόταν από το πιστοποιητικό του.

Ο διάσημος σεφ, συγγραφέας και τηλεοπτικός αστέρας αυτοκτόνησε τον Ιούνιο του 2018 στη Γαλλία. Βρισκόταν εκεί καθώς εργαζόταν για ένα επεισόδιο βραβευμένης σειράς του CNN. Το άψυχο σώμα του είχε βρει ένας φίλος του στο ξενοδοχείο του.

Η δημοπρασία διοργανώνεται από την Lark Mason Associates από 9 έως 20 Οκτωβρίου. Θα παρουσιαστούν το αρχικό προσχέδιο του βιβλίου «Bone in the Throat», δίσκοι του Μπουρντέν, έργα τέχνης του και διάφορα είδη ρουχισμού.
Το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που θα συγκεντρωθεί θα πάει στην υποτροφία Anthony Bourdain Legacy Scholarship την οποία θα δίνει το The Culinary Institute of America (για πρώτη φορά θα δοθεί για την άνοιξη του 2020).
H υποτροφία θα δίνεται σε σπουδαστές, οι οποίοι ενδιαφέρονται για εξάμηνο σπουδών στο εξωτερικό επιπλέον των κανονικών σπουδών τους ή σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε διεθνές πρόγραμμα μαγειρικής για να μάθουν περισσότερες κουλτούρες. Το υπόλοιπο ποσό θα καταλήξει στο κληροδότημα Μπουρντέν.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ενώσαμε τις δυνάμεις μας με την οικογένεια Μπουρντέν και το The Culinary Institute of America για να είμαστε χορηγοί σε αυτήν τη δημοπρασία μοναδικών προσωπικών αντικειμένων από το κληροδότημα Άντονι Μπουρντέν» επισήμανε, σε ανακοίνωση Τύπου, ο Λαρκ Μέισον, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Lark Mason Associates. «Ο Μπουρντέν ήταν μια εντυπωσιακή προσωπικότητα με τόσα πολλά ενδιαφέροντα πέραν του φαγητού, και αυτή η πώληση αντικατοπτρίζει την πολυδιάστατη περσόνα του» υπογράμμισε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here