Στον εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 31 συλληφθέντες από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι χτες πραγματοποιήθηκε έφοδος της Ελληνικής Αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο, ύστερα από τηλεφώνημα του πρύτανη, Νίκου Παπαϊωάννου, στην Εισαγγελία. «Εγώ απλώς για να διαφυλάξω ως νόμιμος εκπρόσωπος του πανεπιστημίου την διοικητική ακεραιότητα των υπαλλήλων και των εγγράφων ενημέρωσα την εισαγγελία» δήλωσε ο ίδιος χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην κατάληψη που πραγματοποιούσαν οι φοιτητές στο κτίριο διοίκησης.

Το κτίριο διοίκησης, παρά τα επεισόδια που ακολούθησαν και τις συλλήψεις, παραμένει υπό κατάληψη, ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον νέο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Για σήμερα, Τρίτη 23 Φεβρουαρίου, έχει προγραμματιστεί κινητοποίηση των φοιτητικών συλλόγων στην πρυτανεία του ΑΠΘ  και στη συνέχεια διαδήλωση προς τα δικαστήρια όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στα συλληφθέντα άτομα.

Σε κείμενο που υπογράφει η «Συνέλευση κατειλημμένης πρυτανείας» αναφέρει «Οι φοιτητές συνεχίζουν την κατάληψη στην πρυτανεία του ΑΠΘ και καλούν σε στήριξη όσους και όσες θεωρούν καθήκον τους την υπεράσπιση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Δε θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Οι απαντήσεις μας ενάντια στα αντικοινωνικά και αντι-εργατικά μέτρα της κυβέρνησης που εντείνουν τον κρατικό και καπιταλιστικό ολοκληρωτισμό πρέπει να δοθούν συλλογικά και μαζικά στους δρόμους του αγώνα. Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της κατειλημμένης πρυτανείας ΑΠΘ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here