Πέμπτη, 24 Ιανουάριος 2019
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ από τις συνεχόμενες αποστολές «τρομοφακέλων» με ύποπτη σκόνη στα πανεπιστήμια Μυτιλήνης, Κρήτης, Κέρκυρας, Βόλου και στη Πρυτανεία Ζωγράφου. Σε καραντίνα 7 άτομα. Ποιο μήνυμα περιείχαν

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τον εντοπισμό τριών ακόμη φακέλων, με «ύποπτη» σκόνη, που έχουν αποσταλεί σε Πανεπιστήμια, τόσο στην Κρήτη και την Κέρκυρα όσο και στο Πολυτεχνείο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, στο νοσοκομείο Μυτιλήνης παραμένουν προληπτικά τα επτά άτομα (πέντε διοικητικοί υπάλληλοι, ο νομικός σύμβουλος του Ιδρύματος και ο αστυνομικός που τον παρέλαβε), που ήρθαν σε επαφή με τον ύποπτο φάκελο που παρελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Ο φάκελος είχε αποδέκτη την πρύτανη του Πανεπιστημίου, Χρυσή Βιτζιλάκη, είχε αποσταλεί από την Ινδία, ενώ ερευνάται αν ο αποστολέας είναι πραγματικό πρόσωπο.

Οι υπάλληλοι που τον άνοιξαν εντόπισαν ύποπτη σκόνη και αμέσως ενημέρωσαν τις αρχές, ενώ το περιεχόμενο προκάλεσε ενοχλήσεις στο βλεννογόνο του στόματος και της μύτης σε επτά άτομα που ήρθαν σε επαφή. Ο χώρος του Πανεπιστημίου, που εντοπίστηκε ο ύποπτος φάκελος έχει αποκλειστεί, φρουρείται από την αστυνομία, ενώ ο φάκελος με το περίεργο περιεχόμενο παραμένει στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής.

Αύριο ειδικό κλιμάκιο της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) θα μεταβεί στη Μυτιλήνη από την Αθήνα προκειμένου να παραλάβει τον φάκελο με τις διαδικασίες που σε τέτοιες περιπτώσεις επιβάλλεται.

Τον φάκελο συνόδευε ένα σημείωμα το οποίο ανέγραφε, «η νίκη θα είναι του Ισλάμ, χωρίς τους μουσουλμάνους». Όπως έγινε γνωστό, με το άνοιγμα του φακέλου, κάποιοι από τους παρόντες εργαζομένους παρουσίασαν συμπτώματα ερεθισμού στο στόμα και στη μύτη, τα οποία από χθες το βράδυ κιόλας είχαν υποχωρήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο φάκελος εστάλη με το ταχυδρομείο. Όταν έφτασε στο γραφείο της κ. Βιτσιλάκη, ανοίχτηκε από τους εργαζόμενους και απελευθερώθηκε η «ύποπτη» σκόνη.

Άμεσα το κτίριο Διοίκησης του ιδρύματος στην περιοχή της Βαρειάς στην Μυτιλήνη, αποκλείστηκε, ενώ ο φάκελος κρατήθηκε στον κλειστό χώρο της γραμματείας της Πρυτανικής Αρχής και πλέον έχει μεταφερθεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους για να αναλυθεί η σύσταση της σκόνης.

Τέλος, ο φάκελος που εστάλη στην Πρυτανεία της Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου είχε παραλήπτη τον αντιπρύτανη. Ο φάκελος με ημερομηνία αποστολής τον Νοέμβριο ανοίχτηκε από δύο γυναίκες οι οποίες τον έκλεισαν και τον άφησαν πάνω στο γραφείο του. Οι ίδιες δεν παρουσίασαν κάποια συμπτώματα. Ο αντιπρύτανης έχοντας ενημερωθεί για το τι συνέβη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, κάλεσε την Αστυνομία.

Όλοι οι φάκελοι περιείχαν τα ίδια φυλλάδια.

Πηγή: Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here