Τέλη δεκαετίας του ΄70 έκανε την εμφάνισή του ένα νέο κούρεμα στα κεφάλια διάφορων διάσημων τραγουδιστών. Είναι το  «mullet», δηλαδή η χαίτη που την επόμενη δεκαετία θα έκανε θραύση σε όλο τον κόσμο.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά άρχισαν να κουρεύονται με τον ίδιο τρόπο. Να κόβουν τα μπροστινά και πλαϊνά μαλλιά και να αφήνουν μακριά τα πίσω, σαν τις τρίχες στον αυχένα διάφορων ζώων, όπως του αλόγου ή του λιονταριού.
Οι πρώτοι που υιοθέτησαν το στυλ και το έκαναν μόδα ήταν ο Rod Stewart, o David Bowie, o Paul McCartney και άλλοι ροκ σταρ της εποχής.
Το νέο «hairstyle», που ονομάστηκε και «λασπωτήρας», κυκλοφόρησε σε διάφορες παραλλαγές, ανάλογα με το σχήμα του προσώπου, το φύλο, το στιλ, τα γούστα ή τις μουσικές προτιμήσεις καθενός. Για παράδειγμα, οι γυναίκες έδιναν περισσότερο «όγκο» στα μπροστινά μαλλιά και άφηναν πιο μακριά τα πίσω.
Κάποιοι άνδρες έκαναν το ίδιο, αλλά το πιο σύνηθες ήταν να κουρεύουν τα μπροστινά και πλαϊνά πολύ κοντά ή να τα ξυρίζουν.

Διάφοροι ρόκερς ποζεράδες το πήγαν ακόμη παραπέρα. Αν και κράτησαν το ίδιο μοτίβο, άφησαν όλα τα μαλλιά πιο μακριά και τα φούντωσαν, όπως ο Τζον Μπον Τζόβι και ο Τζόι Τέμπεστ των Europe.

Το ίδιο έκαναν και κάποιες γυναίκες όπως η Μπόνι Τάιλερ και η Φάρα Φόσετ. Το κούρεμα σε συνδυασμό με την περμανάντ, η οποία επίσης ήταν στη μόδα, δημιουργούσαν ένα αποτέλεσμα που «σκότωνε» τους κανόνες που υπήρχαν έως τότε.

Τη μόδα, που κράτησε μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του ΄90, ακολούθησαν εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο το δυτικό κόσμο. Πολλοί από αυτούς ίσως να νοσταλγούν σήμερα τη δεκαετία του ΄80, αλλά είναι πολύ πιθανό να θέλουν να κρύψουν τις φωτογραφίες τους με το συγκεκριμένο στυλ.

Διαβάστε: Rodeo. Το θρυλικό λούνα παρκ της παραλιακής που σημάδεψε τα 70s και 80s. Έκλεισε όταν μια κοπέλα έπεσε από το Εντερπράιζ

 

 

Διαβάστε: Η ιστορία της Bibi – Bo που έγινε η αγαπημένη κούκλα των κοριτσιών στα ΄80s. Ήταν δημιούργημα της El Greco, της εταιρίας του σημερινού ιδιοκτήτη των Jumbo

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here