Παρελθόν αποτελεί το όνομα και η εικόνα του μαύρου αγρότη στη συσκευασία του γνωστού ρυζιού UNCLE BEN’S αφού η Mars Food ανακοίνωσε σήμερα πως θα μετονομάζεται σε Ben’s Original™.  Η εξέλιξη είχε γίνει ήδη γνωστή από τον Ιούλιο.
Η εταιρεία πιστεύει ότι η χρήση του χαρακτήρα είναι παρωχημένη και εκτός εποχής, ιδιαίτερα μετά τις συγκρούσεις και τις διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού που ακολούθησαν τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλοϊντ και το κίνημα Black Lives Matter
Eπισημαίνεται ότι η εικόνα που προσωποποιεί το σήμα ένας φανταστικός χαρακτήρας, το όνομα του οποίου χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το 1946, ως αναφορά σε έναν αγρότη που δούλευε σε Αφροαμερικανό αγρότη στο Τέξας.
Σύμφωνα με την εταιρία, ο ρατσισμός δεν έχει καμία θέση στην κοινωνία. «Στεκόμαστε με αλληλεγγύη στη μαύρη κοινότητα, τους συνεργάτες μας και τους εταίρους μας στη μάχη για κοινωνική δικαιοσύνη». Μεταξύ άλλων αναφέρει στην ανακοίνωση της ότι σκοπός είναι να δημιουργήσει ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς, διατηρώντας παράλληλα τη δέσμευσή της να παράγει το καλύτερο ρύζι στον κόσμο.
Οι νέες συσκευασίες αναμένονται στα ράφια των καταστημάτων το 2021.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here