Εικόνες καταστροφής από το παραθαλάσσιο χωριό Άσσος στην Κεφαλονιά.

Το παραθαλάσσιο γραφικό χωριό Άσσος της Κεφαλονιάς έχει υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή από το πέρασμα του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανός».

Η παραλία της Άσσου καθώς και τα γραφικά σοκάκια της περιοχής δεν υφίσταται πλέον, καθώς τόνοι λάσπης και μπάζα μεταφέρθηκαν σε ένα ορμητικό χείμαρο από ρέμα της περιοχής.

Assos Katastrofes37

Οι κάτοικοι του χωριού σώθηκαν από τα ορμητικά νερά, όχι όμως και οι περιουσίες τους. Αμέσως μετά την καταστροφή βγήκαν στους δρόμους να μαζέψουν και να σώσουν ότι μπορούν, σύμφωνα με ρεπορτάζ του eKefalonia.gr. Οι τελευταίοι τουρίστες που είχαν απομείνει στο χωριό αναχώρησαν με την πρώτη ευκαιρία από το νησί.

Assos Katastrofes31

Assos Katastrofes33

Assos Katastrofes9

Γιατί οι Γάλλοι ήθελαν να το ονομάσουν «Παρίσι»

Ο σεισμός στην Κεφαλονιά το 1953 έφτασε τα 7,1 Ρίχτερ. Το χτύπημα του εγκέλαδου ήταν καθοριστικό για την τύχη της Άσσου, όχι όμως και καταστροφικό. Αυτό που έσωσε το χωριό ήταν η απόστασή του από το επίκεντρο του τρίτου μεγάλου σεισμού. Αντιθέτως, η γειτονική Έρισος καταστράφηκε ολοκληρωτικά.

Μετά τους σεισμούς του 1953, η Γαλλία προσέφερε σημαντική βοήθεια στην ανοικοδόμηση περιοχών της Κεφαλονιάς. Η Άσσος υιοθετήθηκε από τον Δήμο της Πόλης του Φωτός και γι’ αυτό αποφασίστηκε να πάρει το όνομα «Παρίσι».

Τελικά δεν άλλαξε το όνομα του νησιού αλλά μετονομάστηκε η κεντρική πλατεία του χωριού σε «Πλατεία Παρισίων».

Αντλήθηκαν πληροφορίες από: eKefalonia.gr

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: «Βυθιζόμεθα όλοι. Κεφαλληνία, Ζάκυνθος, Ιθάκη δεν υπάρχουν». Συγκλονιστικά εικόνες από τον σεισμό 7,1 Ρίχτερ που ισοπέδωσε το νησί του Ιονίου το 1953

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here