Το πίθανο άνοιγμα των σχολείων και τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα, σχολίασε ο καθηγητής μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών ήταν ιδιαίτερα συγκρατημένος και τόνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων από τη Δευτέρα 12 Απριλίου «θα μπορούσε να γίνει, αλλά αυτό θα το πούμε τις επόμενες τρεις με τέσσερις ημέρες να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα σήμερα και αύριο».

Συμπλήρωσε, ότι «υπάρχουν δύο «αντιμαχόμενες» απόψεις, με την πρώτη να εκτιμά ότι πρέπει να ανοίξει η Γ’ Λυκείου λόγων των πανελληνίων εξετάσεων, κάτι που δεν είναι πολύ καλό επιδημιολογικά και η δεύτερη που επιχειρηματολογεί υπέρ του ανοίγματος των δημοτικών, όπου οι μαθητές είναι πιο πειθαρχημένοι». Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι τα τεστ στους μαθητές των Λυκείων προσφέρουν μια παραπάνω ασφάλεια.

Για το Πάσχα, υπογράμμισε ότι η απάντηση στο ερώτημα «αν θα πάμε στο χωριό» εξαρτάται με το που βρίσκεται το χωριό. «Προς το παρόν το βλέπω λίγο δύσκολο. Να πάμε εντός νομού ή εντός Αττικής στην Αθήνα. Κάπως έτσι φοβάμαι θα γίνει. Θα το δούμε».

Από την πλευρά του ο καθηγητής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης που έθεσε ως προτεραιότητα σήμερα να βγει ο κόσμος σε εξωτερικούς χώρους είπε ότι «Αν μπορούμε να κρατήσουμε το μήνυμα, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε το Πάσχα να πάμε στα χωριά μας. Είδα χτες ότι σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της Αθήνας γίνονταν rapid tests και δημιουργήθηκε συνωστισμός. Είναι λάθος μήνυμα αυτό. Έχουμε μπερδέψει τον κόσμο στο τι προσπαθούμε να πετύχουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here