Συναγερμό στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» της Αθήνας προκάλεσε τηλεφώνημα αγνώστου που προειδοποίησε ότι σε μία από τις σημερινές πτήσεις προς Λονδίνο θα εκτελούνταν αεροπειρατεία.

Οι Αρχές διέταξαν μετάθεση της ώρας αναχώρησης των δρομολογίων και διενέργησαν εκτεταμένους ελέγχους, αν και έως τώρα δεν έχει βρεθεί κάτι ύποπτο, σύμφωνα με πληροφορίες. Στον αερολιμένα είναι ορατή η έντονη παρουσία ανδρών της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, σύμφωνα με ακροατές του ΣΚΑΪ.

Από την ΥΠΑ και την ΕΛ.ΑΣ. αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί έλεγχος στους επιβάτες όσων πτήσεων φτάσουν σήμερα στην Αθήνα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Συγκροτήθηκε η επιτροπή αξιολόγησης απειλών στο αεροδρόμιο και αποφασίστηκε «κίτρινος» συναγερμός, (μία μέση κλίμακα) κατά τον οποίο διενεργούνται πληρέστατοι έλεγχοι σε όλους τους επιβάτες και έλεγχος από ΤΕΕΜ και ανιχνευτές σκύλους στα αεροσκάφη.

Μέχρι στιγμής έχουν προσγειωθεί τρεις από της τέσσερις πτήσεις, που είναι προγραμματισμένες για σήμερα από Ηνωμένο Βασίλειο για Ελλάδα και οι έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη δίχως να έχει εντοπιστεί το παραμικρό, απλά έχει προκληθεί μία μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες.

Η τέταρτη και τελευταία πτήση αναμένεται να προσγειωθεί στο «Ελ. Βενιζέλος» στις 20.10 και θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here