Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Την αθώωση της καθαρίστριας από το Βόλο που είχε καταδικαστεί σε δεκαετή φυλάκιση για πλαστογραφία, πρότεινε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Την αθώωση της καθαρίστριας που είχε καταδικαστεί σε δέκα χρόνια φυλάκιση για πλαστογράφηση απολυτηρίου Δημοτικού πρότεινε η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κατά τη διάρκεια της εκδίκασης της αίτησης αναίρεσης της απόφασης του Δικαστηρίου.

Η εισαγγελέας στο σκεπτικό της ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει πλέον το αδίκημα: «ως χρόνο τέλεσης της κακουργηματικής απάτης δέχθηκε το δικαστήριο την περίοδο 1996-2015 που ήταν ο χρόνος που φέρεται να προκάλεσε ζημιά στο Δημόσιο λαμβάνοντας τους μισθούς της. Ο αληθής χρόνος τέλεσης όμως, είναι το 1996 που προσκόμισε νοθευμένα πιστοποιητικά με αποτέλεσμα την παραπλάνηση της αρμόδιας επιτροπής».

Σύμφωνα με την Καθημερινή η εισαγγελέας υποστήριξε πως «η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λάμβανε μηνιαίες αποδοχές της. Δεν υπήρχε υποχρέωση να ανακοινώσει κάθε μήνα την απάτη, αφού δεν μπορεί να αυτοενοχοποιηθεί».

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη γι αυτή την εξέλιξη» δήλωσε η καθαρίστρια κατά την έξοδό της από τα δικαστήρια και συμπλήρωσε: «προσπαθώ να ορθοποδήσω, δεν έχω επανέλθει πλήρως ψυχολογικά. Δουλειά δεν έχω, κάνω κανένα μεροκάματο και προσπαθώ να επανέλθω».

Πηγή: Reader

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here