Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) συνιστά να εμβολιαστούν όλα τα παιδιά άνω των 12 ετών. Οδηγίες και πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες από τους ειδικούς

Οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, Πάνος Μαλανδράκης, Γιάννης Ντάνασης και Θάνος Δημόπουλος (Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τις νεότερες οδηγίες του CDC στις ΗΠΑ.

Παρότι λιγότερα παιδιά έχουν προσβληθεί με λοίμωξη COVID-19 σε σχέση με τους ενήλικες, τα παιδιά μπορούν να προσβληθούν και να μεταδώσουν τον ιό σε άλλους.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας

Οι οδηγίες:

Τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να λάβουν 2 δόσεις του mRNA εμβολίου της εταιρείας Pfizer.

Ενώ είναι ασφαλές να λάβουν και τα υπόλοιπα προγραμματισμένα εμβόλια τους, χωρίς να είναι απαραίτητο να υπάρχει κενό 14 μερών μεταξύ των διαφορετικών εμβολίων.

Οι γονείς οφείλουν να ενημερώσουν τον παιδίατρο για τυχόν αλλεργίες στο ιστορικό του παιδιού.

Το παιδί πρέπει να παραμείνει για 15 λεπτά μετά τον εμβολιασμό και σε ιατρική παρακολούθηση για διάστημα έως 30 λεπτών για την  πιθανότητα  αλλεργικής αντίδρασης.

Πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες στο σημείο του εμβολιασμού τοπικά είναι :

πόνος
ερυθρότητα
οίδημα

ενώ συστηματικά πιθανά το παιδί μπορεί να εμφανίσει:

κόπωση
κεφαλαλγία
μυϊκούς πόνους
πυρετό ή
ναυτία

Με τα συμπτώματα να υποχωρούν έως και κάποια 24ωρα αργότερα.

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here