Η φωτογραφία του Ανάς Αλ-Ντιάμπ που δημοσιεύει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων συγκλονίζει. Το κοριτσάκι ματωμένο, φοβισμένο, εγκλωβισμένο, περιμένει δίπλα στη νεκρή αδερφή της τη στιγμή που θα τους βγάλουν μέσα από τα ερείπια του σπιτιού τους στη Συρία.

Οι διασώστες καταφέρνουν να απεγκλωβίσουν τα δυο παιδιά και τα μεταφέρουν στις αγκαλιές τους, ενώ ο πατέρας διακρίνεται σε άλλη φωτογραφία, να φιλάει τα πόδια του παιδιού που μόλις έχασε. Το αγκαλιάζει και αρνείται να το αφήσει.

Στιγμές απόλυτου τρόμου. Το κοριτσάκι περιμένει δίπλα στο άψυχο σώμα της νεκρής αδερφής της τη σωτηρία. Στην φωτογραφία (επάνω) διακρίνεται το χέρι του νεκρού παιδιού δίπλα στο ποδαράκι της αδερφής της. Ο πατέρας φιλά τα πόδια του παιδιού που μόλις έχασε από τον βομβαρδισμό (φωτο κάτω) και το αγκαλιάζει για τελευταία φορά

Το Καν Σεικάν στο Ιντλίμπ της Συρίας βομβαρδίστηκε χθες 26 Φεβρουαρίου από τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ. Η περιοχή κυριαρχείται από αντιστασιακούς στο καθεστώς, που πλέον έχει στρέψει τα πυρά τους εκεί. Από τις 9 Φεβρουαρίου, 42 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους εκεί, σύμφωνα με το Συριακό παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ιντλίμπ κατά κύριο λόγο ελέγχεται από τζιχαντιστές της Χουράς αλ-ντιν, που θεωρείται παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρησιμοποιούν τους αμάχους σαν ανθρώπινες «ασπίδες». Οι μάχες εξάλλου μαίνονται μεταξύ των τζιχαντιστών και του στρατού του Άσαντ στην ευρύτερη περιοχή, όπου μόλις την τελευταία εβδομάδα, οι τζιχαντιστές της Χουράς αλ-ντιν σκότωσαν 25 στρατιώτες της συριακής κυβέρνησης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here