Νέο μήνυμα από τη Μόσχα στην Αθήνα μετά την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας για το δικαίωμα της Ελλάδας στην επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. 

Το ρωσικό ΥΠΕΞ ανήρτησε χθες, με την ευκαιρία της 193ης επετείου της Ναυμαχίας στο Ναυαρίνου, ένα βίντεο για όσα συνέβησαν στις 20 Οκτωβρίοιυ του 1827.

Στην ανάρτηση το ρωσικό ΥΠΕΞ γράφει: «Πριν από 193 χρόνια, οι ρωσικές δυνάμεις μαζί με τις δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας νίκησαν τον τουρκο-αιγυπτιακό στόλο. Η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων στο Ναυαρίνο άνοιξε τον δρόμο για την ανεξαρτησία της Ελλάδας».

Διαβάστε επίσης: Το επεισόδιο που οδήγησε στην ελευθερία των Ελλήνων. Πώς ξεκίνησε η ναυμαχία του Ναυαρίνου και συνετρίβη ο Ιμπραήμ. Ο ρόλος του Κόδριγκτον. Δείτε τα μαυσωλεία (drone) …

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στην Ελλάδα φτάνει τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σε μια χρονική συγκυρία που μόνο τυχαία δεν είναι και στην οποία κατά πληροφορίες ενδέχεται να ανακοινωθεί η πρώτη επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα μετά το 2016.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here