Οι ινδικές αρχές δημοσίευσαν τη Δευτέρα  βίντεο, το οποίο δείχνει τις οι τελευταίες στιγμές της διεθνούς ομάδας ορειβατών που έχασαν τις ζωές τους στα Ιμαλάια, ενώ προσπαθούσαν να ανεβούν σε μια δυσπρόσιτη κορυφή.

Η ομάδα ορειβατών αποτελείται από τέσσερις Βρετανούς, δύο Αμερικανούς, έναν Αυστραλό και τον Ινδό οδηγό τους. Δημοσίευμα του NDTV αναφέρει ότι πρόκειται για ένα βίντεο όπου φαίνονται τα μέλη της ομάδας να είναι δεμένα μεταξύ τους το πρωί ενώ κάνουν συγχρονισμένα βήματα στον δρόμο τους προς τη χιονισμένη κορυφή. Το βίντεο μετά διακόπτεται κόβεται.

Η κάμερα, την οποία μετέφερε ο τελευταίος ορειβάτης στη σειρά, βρέθηκε θαμμένη στο χιόνι, κοντά σε επτά θαμμένα πτώματα. Ο όγδοος ορειβάτης, ο Βρετανός επικεφαλής της ομάδας, Μάρτιν Μοράν, αγνοείται ακόμα.

«Ξαφνικά αντιληφθήκαμε έναν δυνατό ήχο. Το βίντεο μαύρισε και σταμάτησε» είπε ο Βιβέκ Κουμάρ Παντέι, εκπρόσωπος της Ινδο-Θιβετιανής Συνοριοφυλακής (ITBP). «Περνούσαν μια πολύ επικίνδυνη κορυφογραμμή. Το χιόνι πρέπει να υποχώρησε λόγω του βάρους, προκαλώντας χιονοστιβάδα» είπε στο AFP.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here