Τρίτη, 23 Ιούλιος 2019
Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τραγικό θάνατο βρήκε Ινδός «μάγος» που προσπάθησε να κάνει κόλπο του Χουντίνι. Έδεσε χέρια και πόδια με αλυσίδες και έπεσε στο ποτάμι

Νεκρός βρέθηκε ένας μάγος από την Ινδία που βούτηξε αλυσοδεμένος στον ποταμό Χούγκλι, στην επαρχία της Δυτικής Βεγγάλης. Ο Σανσάλ Λαχίρι ήθελε να αποδείξει ότι μπορούσε να λυθεί σε δευτερόλεπτα, όπως ακριβώς είχε κάνει ο περίφημος Χουντίνι.

Ο μάγος γνωστός με το ψευδώνυμο «Τζαντούγκαρ Μαντρέι» (Ο μάγος Μαντρέικ) πήδηξε στο ποτάμι από έναν γερανό, μπροστά στα μάτια της οικογένειάς του, πολλών μέσων ενημέρωσης και αστυνομικών που είχαν συγκεντρωθεί στις όχθες. Τα χέρια και τα πόδια του ήταν δεμένα με 6 κλειδαριές

Όμως ο 40χρονος άνδρας δεν ξαναβγήκε στην επιφάνεια κι αμέσως ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του.

Πριν από την προσπάθειά του, ο Λαχίρι είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι είχε επιχειρήσει την ίδια απόδραση, στο ίδιο σημείο πριν από 21 χρόνια. «Ήμουν αλυσοδεμένος μέσα σε ένα γυάλινο κλουβί και με πέταξαν στο νερό από τη γέφυρα Χοουράχ. Χρειάστηκα 29 δευτερόλεπτα για να βγω» είχε εξηγήσει.

Παραδέχτηκε εντούτοις ότι αυτήν τη φορά τα πράγματα θα ήταν πιο δύσκολα. «Αν καταφέρω να απελευθερωθώ, θα είναι μαγικό. Αν όχι, θα είναι τραγωδία».

Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή και η σορός του βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Το 2013 ο Λαχίρι προσπάθησε να παρουσιάσει για άλλη μια φορά την απόδραση από το γυάλινο κλουβί αλλά τότε οι θεατές του επιτέθηκαν όταν κάποιοι παρατήρησαν την «αόρατη» πόρτα του θαλαμίσκου από την οποία θα έβγαινε.

Διαβάστε τη ζωή του Χουντίνι και δείτε το περίφημο κόλπο του: Ο θρυλικός Χουντίνι. Ο «μάγος» που πολέμησε τα μέντιουμ και τους απατεώνες πνευματιστές. Πέθανε στη σκηνή από τις γροθιές ενός πυγμάχου!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here