Ο 57χρονος μουσικός και δισκοπώλης Δημήτρης Χατζής πέθανε χθες επί σκηνής κατά τη διάρκεια του αφιερώματος στον Νικόλα Άσιμο.

To περιστατικό συνέβη στον πολυχώρο Ρομάντσο, στη τελευταία ημέρα του αφιερώματος. Λίγο μετά τις εντεκάμιση μόλις ολοκληρώθηκε η εμφάνιση του Γιάννη Χαρούλη, στη σκηνή ανέβηκαν οι One Nation Underground, με τους οποίους έπαιζε ο Δημήτρης Χατζής. Ξαφνικά όπως περιγράφει ο Γιάννης Αλεξίου στο ogdoo.gr, “O Δημήτρης φαίνεται να ένιωσε μια ξαφνική αδιαθεσία, έβγαλε την κιθάρα του και σωριάστηκε κάτω. Επικράτησε πανικός μέσα στη γεμάτη αίθουσα του Ρομάντσο και ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με μαρτυρίες έφτασε μετά από περίπου μισή ώρα κι ενώ προσπαθούσαν να τον επαναφέρουν με μαλάξεις στη ζωή. Μάταια όμως, οι εκτιμήσεις των γιατρών ήταν ότι ο θάνατος του ήταν ακαριαίος».

Η ομάδα «Ελάτε μαζί μας μια βόλτα – Νικόλας Άσιμος», που είχε αναλάβει την εκδήλωση εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση στο Facebook:

Ο Δημήτρης Χατζής είχε μακρά πορεία στον χώρο της μουσικής. Εκτός από τους One Nation Underground,  έπαιζε και στους Alison ενώ παλαιότερα συμμετείχε και στους Human Grape. Υπήρξε λάτρης της καλής μουσικής, υπέροχος δισκοπώλης και φίλος με τους πελάτες του.

Διατηρούσε το ιστορικό δισκάδικο «Music Machine” στην οδό Διδότου και αποτελούσε σημείο αναφοράς για την πλούσια συλλογή βινυλίων από Ελλάδα και κυρίως εξωτερικό. Το κατάστημα είχαν επισκεφθεί στο παρελθόν καλλιτέχνες όπως ο Eric Burdon και η Lady Gaga. To δισκάδικο με την 50s αισθητική είχε ανοίξει αρχικά το 1982 στη Σόλωνος. Στο μαγαζί είχε πραγματοποιήσει γυρίσματα και η «Μηχανή του Χρόνου» για εκπομπές με μουσικό περιεχόμενο. Η τελευταία ήταν το αφιέρωμα στον Νίκο Παπαζόγλου.

Η εκπομπή για την ζωή του Νίκου Παπάζογλου είχε γυριστεί στο «Music Machine”  του φιλόξενου Δημήτρη Χατζή.

Η κηδεία του Δημήτρη Χατζή θα γίνει την Παρασκευή στις 4 μ.μ. στο Κοιμητήριο Δάφνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here