Το ασπρόμαυρο έργο τέχνης, με τίτλο «Game Changer»  του Μπάνσκι που αποτίνει φόρο τιμής στους νοσηλευτές του βρετανικού συστήματος υγείας πωλήθηκε σε δημοπρασία στον οίκο Christie’s στο Λονδίνο αντί 16,75 εκατομμυρίων στερλινών. Υπολογίζεται 19,45 εκατομμύρια ευρώ ποσό ρεκόρ για πώληση σε δημοπρασία και για έργο του καλλιτέχνη, το οποίο θα δοθεί στο εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας.

Η αρχική αξία εκτιμάτο μεταξύ 2,5 και 3,5 εκατομμυρίων στερλινών (4,06 εκατομμύρια ευρώ), κατακυρώθηκε τελικά στον οίκο Christie’s σε τετραπλάσια τιμή, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ του Μπάνσκι για το έργο τέχνης »Κοινοβούλιο Πιθήκων» που πωλήθηκε το 2019 αντί 9,9 εκατομμυρίων στερλινών (11,5 εκατομμύρια ευρώ με την τρέχουσα τιμή).

Ο πίνακας δείχνει ένα μικρό αγόρι να σηκώνει μια νοσοκόμα-κούκλα, με το χέρι τεντωμένο και φορώντας κάπα, ενώ παραδοσιακοί υπερήρωες όπως ο Μπάτμαν ή ο Σπάιντερμαν βρίσκονται στον καλάθι των αχρήστων.

Κάντε κλικ στο podstories.gr της Μηχανής του Χρόνου και ακούστε τις ιστορίες μας. Ακούστε δωρεάν επιλεγμένα άρθρα και περιηγηθείτε στο podcast μας …

Ο οίκος δημοπρασιών ανακοίνωσε ότι τα έσοδα προορίζονται για την «υποστήριξη της υγείας του προσωπικού και των ασθενών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Σαουθάμπτον». Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που οι Βρετανοί κλείνουν έναν χρόνο από τότε που ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε η χώρα να μπει στην πρώτη της καραντίνα. Ενός λεπτού σιγή τηρήθηκε στη μνήμη των 126.000 και πλέον ανθρώπων που από τότε έχασαν τη ζωή τους από τον ιό.

https://twitter.com/charity_shc/status/1374364940920819717

Ακούστε και απολαύστε δωρεάν podcast της Μηχανής του Χρόνου…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here