Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο, στη Βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα συνοδεύονται  πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. 

Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν την Πέμπτη από τις μεσημβρινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Ανατολική Μακεδονία. Τα φαινόμενα τη νύχτα αναμένεται να εξασθενίσουν.

Πηγή: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

Από την Παρασκευή το απόγευμα η Κεντρική Μακεδονία, κυρίως η Χαλκιδική, η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη και αργά το βράδυ οι Σποράδες και πιθανών τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση αναμένεται από το πρωί του Σαββάτου.

Εξασθενούν οι βοριάδες σήμερα – Παραμένει υψηλός κατά τόπους ο κίνδυνος πυρκαγιών

Οι πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, αναμένεται κατά τη διάρκεια της Τετάρτης να εξασθενήσουν σημαντικά. Δυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

περιοχές όπου η ένταση του ανέμου θα ξεπερνά τα 6 μποφόρ.

Από τις βραδινές ώρες ωστόσο στο Βόρειο Ιόνιο, στην Κεντρική Μακεδονία, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια θα επικρατήσουν ισχυροί  βορειοδυτικοί άνεμοι, ενώ βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Παράλληλα, υψηλός και τοπικά πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στη Νότια Εύβοια, στην Αττική, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Ρόδο και στη Νότια Κρήτη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here