Οι εισαγγελικές αρχές αρχίζουν να ερευνούν την υπόθεση δημοφιλούς ηθοποιού, σε βάρος του οποίου έχουν υπάρξει σειρά καταγγελιών τόσο για περιστατικά προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας όσο και για περιπτώσεις βιασμού.

Η ελληνική Δικαιοσύνη αρχικά καλείται να σταχυολογήσει όλες τις καταγγελίες και τα στοιχεία που έχει στη διάθεση της, προκειμένου να εξακριβώσει αν υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, προκειμένου η υπόθεση να ερευνηθεί πλήρως.

Ήδη, στα χέρια των εισαγγελικών λειτουργών υπάρχουν καταγγελίες που αφορούν στο συγκεκριμένο πρόσωπο, τις οποίες μάλιστα, υπέβαλε την περασμένη εβδομάδα στην ελληνική Δικαιοσύνη ο πρόεδρος του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας. Ωστόσο, οι περιπτώσεις του φακέλου που αφορούσαν στον γνωστό ηθοποιό φαίνεται τελικά πως είτε έχουν περάσει το όριο της παραγραφής ή αφορούν σε πράξεις πλημμεληματικού χαρακτήρα και συγκεκριμένα στο αδίκημα της προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Μεταξύ των επίμαχων περιπτώσεων είναι και εκείνη που έκανε γνωστή μέσω τηλεοπτικού σταθμού ο δικηγόρος Αλ. Μίντζιας. «Της έκανε μία πρόταση για συνεργασία και έδωσαν ραντεβού στο χώρο το δικό του για να συζητήσουν, πράγμα που είθισται. Μετά από συζήτηση 25 λεπτών γύρω από επαγγελματικά ζητήματα, άρχισε να περνάει το πράγμα σε πιο προσωπικά ζητήματα και η ηθοποιός αντέδρασε και θέλησε να αποχωρήσει” περιέγραψε ο νομικός και πρόσθεσε ότι στο τέλος “της δήλωσε πως «σε περίπτωση που μιλήσεις οπουδήποτε, θα σε καταστρέψω».»

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας αναμένεται άμεσα να εξετάσει το χρόνο τέλεσης του καταγγελλόμενου αδικήματος, για να αποσαφηνιστεί αν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής ή όχι. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, η πράξη εμφανίζεται να έλαβε χώρα πριν το 2000. Βέβαια, οι εισαγγελικές αρχές είναι σε θέση να κλητεύσουν την καταγγέλουσα ηθοποιό να καταθέσει, προσδοκώντας ενδεχομένως η κίνηση αυτή να φέρει στο φως νέα στοιχεία, όπως άλλωστε έχει συμβεί σε άλλες υποθέσεις.

Νέες καταγγελίες

Την ίδια ώρα, ο Πασχάλης Τσαρούχας αναμένεται να περάσει την πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων, προκειμένου να καταθέσει στις αρχές νέες καταγγελίες που έφτασαν στο ΣΕΗ.

Αν και παραμένει άγνωστο αν και στο νέο φάκελο θα υπάρχουν περιστατικά με βασικό εμπλεκόμενο το γνωστό πρωταγωνιστή, όλα δείχνουν πως το προσεχές διάστημα, ακόμα τρεις καταγγελίες θα φτάσουν στις αρμόδιες αρχές για το ίδιο πάντα πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις καταγγέλοντες έχουν προσεγγίσει δικηγορικό γραφείο, με σκοπό να υποβάλλουν σχετική αναφορά στο ΣΕΗ σε βάρος του γνωστού ηθοποιού. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι -κατά τις ίδιες πηγές- για τις υποθέσεις αυτές δεν έχει παρέλθει ο χρόνος παραγραφής κι έτσι όταν το Σωματείο τις υποβάλλει στις εισαγγελικές αρχές, θα είναι εφικτή η πλήρης ποινική διερεύνηση τους.

Τέλος, στα χέρια του εισαγγελέα Κ. Σπυρόπουλου είναι πλέον η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος γνωστού ηθοποιού της μικρής οθόνης, η οποία είχε διαβιβαστεί στην αστυνομία προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εισαγγελικός λειτουργός το προσεχές διάστημα -και υπό το φόβο της παραγραφής που συμπληρώνεται τον ερχόμενο Μάιο- θα αποφανθεί για την άσκηση ή μη ποινική δίωξη σε βάρος του ηθοποιού ο οποίος είχε κληθεί σε ανώνυμη κατάθεση, μετά την καταγγελία ότι βίασε πρώην συμφοιτητή του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος εμφανίζεται να έχει αρνηθεί την κατηγορία, υποστηρίζοντας πως η πράξη έγινε μετά από συναίνεση και των δύο μερών.

Διαβάστε ακόμα στη «ΜτΧ»: Αναγνωρίζετε το αγοράκι της φωτογραφίας; Θεωρείται από τους κορυφαίους κιθαρίστες παγκοσμίως με τεράστιες επιτυχίες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here