Εντοπίσθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μύκονο από την Αστυνομία ένας 65χρονος Λιβανέζος, ο οποίος φέρεται να είναι ο αεροπειρατής της πτήσης της TWA το 1985.

Για την ακρίβεια τα στοιχεία του άνδρα αναφέρονται σε εκκρεμές ευρωπαϊκό διωκτικό έγγραφο των γερμανικών Αρχών για αδικήματα περί τρομοκρατίας και συγκεκριμένα για υπόθεση αεροπειρατείας και απαγωγής τα έτη 1985 και 1987.

Ο διωκόμενος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή σύλληψη και κράτησή του στις Φυλακές Κορυδαλλού μέχρι να αποφασιστεί η έκδοσή του στη Γερμανία που τον καταζητούσε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο άτομο επέβαινε σε κρουαζιερόπλοιο που είχε πιάσει πρώτα στη Ρόδο και κατέληξε στην Μύκονο, όπου ο 65χρονος αποφάσισε να κατέβει. Κατά την έξοδό του, όπως συνηθίζεται για τους υπηκόους τρίτων χωρών, έγινε διαβατηριακός έλεγχος στον Λιμένα από την Αστυνομία και τα στοιχεία του λιβανέζικου διαβατηρίου του «χτύπησαν» αμέσως συναγερμό, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τα στοιχεία του προσομοιάζουν με στοιχεία που έχουν βάλει στο σύστημα οι γερμανικές Αρχές και για αυτόν τον λόγο κρατείται, μέχρι να ταυτοποιηθεί πλήρως. Στην περίπτωσή του υπάρχει δυσκολία, γιατί οι γερμανικές Αρχές δεν έχουν τα αποτυπώματά του.

Ο έλεγχος προκειμένου να διαπιστωθεί ότι όντως πρόκειται για τον αεροπειρατή της TWA θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τις γερμανικές Αρχές, οι οποίες έχουν ενημερωθεί σχετικά και εφόσον επαληθευθούν οι ενδείξεις, θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες έκδοσής του.

Ο Ντέμης Ρούσσος είχε αφεθεί ελεύθερος από τους αεροπειρατές

Το χρονικό της αεροπειρατείας και η διαφυγή του αεροπειρατή

Το χρονικό της αιματηρής αεροπειρατείας στην πτήση 847 της TWA από Αθήνα για Ρώμη, «γράφεται» τον Ιούνιο του 1985. Οι δράστες ανήκαν σε περιθωριακή ομάδα της Χεζμπολάζ και κατηύθυναν το αεροπλάνο στη Βηρυτό, όπου έναντι καυσίμων άφησαν ελεύθερους κάποιους επιβάτες, μεταξύ των οποίων και τον διάσημο Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσο.

Στη συνέχεια πήγαν στην Αλγερία και πάλι πίσω στον Λίβανο, όπου ένας από τους επιβάτες και αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού της Αμερικής αντιστάθηκε και αφού τον ξυλοκόπησαν τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Το αεροσκάφος έμεινε για αρκετές ημέρες στην Βηρυτό όπου μετά από διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές αφέθηκαν ελεύθεροι οι όμηροι, μεταφέρθηκαν με οχήματα στη Συρία και από εκεί με αεροσκάφος της Αεροπορίας των ΗΠΑ στην τότε Δυτική Γερμανία.

Δύο χρόνια μετά, την αεροπειρατεία οι γερμανικές Αρχές συλλαμβάνουν τον 65χρονο σήμερα άντρα όμως κατάφερε να ελευθερωθεί ως αντάλλαγμα για την ομηρία δύο Γερμανών υπηκόων από συνεργούς του στον Λίβανο. Έκτοτε το συγκεκριμένο άτομο προφανώς με παραλλαγές στο όνομά του είχε καταφέρει να διαφεύγει της σύλληψης.

 

Διαβάστε επίσης στη «ΜτΧ»: Ο Ντέμης Ρούσσος είχε πέσει θύμα αεροπειρατείας με νεκρούς. Οι απαγωγείς του ζήτησαν να τραγουδήσει και του έδωσαν τούρτα στα γενέθλιά του, πριν απελευθερωθεί…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here