Περιτριγυρισμένοι από 500.000 άτομα, αγκαλιασμένοι και σκεπασμένοι με μια λερωμένη ροζ κουβέρτα, ο Nick και η Bobbi Ercoline, το ζευγάρι «σύμβολο» της θρυλικής συναυλίας του Woodstock, είναι ακόμα μαζί και ευτυχισμένοι.

Ύστερα από 46 χρόνια περιέγραψαν πως κατέληξαν στο εξώφυλλο του άλμπουμ της ιστορικής συναυλίας και θυμούνται τις τέσσερις πιο συγκλονιστικές μέρες τις ζωής τους, που μάλλον ήταν «γραφτό»τους να τις ζήσουν, αφού η παρουσία τους εκεί ήταν απόφαση της στιγμής!

Ο Nick εργάστηκε ως υπάλληλος στην υπηρεσία στέγασης στο Μπέθελ, μια βόρεια πολιτεία της Νέας Υόρκης και η Bobbi ήταν σχολική νοσοκόμα. Σήμερα έχουν δύο αγόρια.
Όπως αποκάλυψε η Bobbi, αρχικά η ίδια δεν ήθελε με τίποτα να πάει. Ωστόσο ακούγοντας ραδιόφωνο και βλέποντας όλα τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί για τη συγκεκριμένη μέρα η περιέργεια της «χτύπησε κόκκινο» κι έτσι μαζί με τον Nick αποφάσισαν να το ζήσουν από κοντά.

Η συναυλία του Woodstock ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου 1969 και τελείωσε στις 18 Αυγούστου του ίδιου έτους.
Η συναυλία του Woodstock ξεκίνησε στις 15 Αυγούστου 1969 και τελείωσε στις 18 Αυγούστου/Wikimedia Commons

«Αρπάξαμε ένα μπουκάλι κρασί, μερικές σακούλες με τσιπς και γίναμε καπνός. Το αυτοκίνητο μας το αφήσαμε κάποια χιλιόμετρα πριν από το χώρο της συναυλίας, αφού μόνο με τα πόδια μπορούσαμε να πλησιάσουμε.Ήμασταν όμως αποφασισμένοι να ζήσουμε όλη τη διασκέδαση», θυμάται ο Nick Ercoline.

Την ημέρα εκείνη τα φλας είχαν πάρει φωτιά. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι της εποχής, απαθανάτισαν κάθε λεπτό της συναυλίας.Ένας από αυτούς βρέθηκε δίπλα στο ζευγάρι και τράβηξε την ιστορική πια φωτογραφία. Εκείνη τη στιγμή δεν αντιλήφθηκαν τίποτα.

Ύστερα από καιρό, φιλοξενούμενοι σε ένα φιλικό σπίτι κράτησαν στα χέρια τους το βινύλιο με εξώφυλλο τους ίδιους.
Όπως είπε ο Nick: «Παρατήρησα το εξώφυλλο και σκέφτηκα δυνατά με πρωτοφανή ενθουσιασμό …Εεει αυτή είναι η κουβέρτα μας! Ύστερα από δευτερόλεπτα χοροπηδούσα από χαρά φωνάζοντας…Εεεει αυτοί είμαστε εμείς!»

Ο μοναδικός Jimi Hendrix δίνει παλμό στη συναυλία του Woodstock:

Διαβάστε στη «ΜτΧ»:Η επεισοδιακή προβολή της ταινίας Woodstock στην Αθήνα των συνταγματαρχών. Με το πρόσχημα της παρενόχλησης της κυκλοφορίας έξω από το Παλλάς, η δεύτερη προβολή απαγορεύθηκε. Μετά έγινε ντου (βίντεο) 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here