Για την απώλεια του μικρότερου αδερφού του και τις δύσκολες στιγμές που βίωσε κατά την περίοδο της νοσηλείας του, μίλησε ο Τζίμης Πανούσης σε πρόσφατη συνέντευξή του στην δημοσιογράφο Δήμητρα Αθανασοπούλου.

«Έχασα τον αδελφό μου, αυτό με κλόνισε πολύ. Ο αδελφός μου ασχολιόταν κι εκείνος με τη μουσική, έγραφε τραγούδια ωραία, αλλά ήταν «μαύρα». Ήταν ο Άσιμος επί δέκα. Στο τέλος μου είπε πράγματα σημαντικά για τον ίδιο που δεν τα περίμενα.

Έφτασα στο σημείο να πηγαίνω στο νοσοκομείο όπου έκανε χημειοθεραπεία και έψαχνα ταράτσα να πηδήξω.

Σε παλαιότερη συνέντευξη του στην  Μαρία Κρύου στο Αθηνόραμα , ο καλλιτέχνης, είχε παραδεχτεί ότι προσπάθησε να κατανοήσει την έννοια του θανάτου μέσα από την επιστήμη της Αστρολογίας αλλά τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε δεν ήταν τόσο ελπιδοφόρα και ειδικά στην περίπτωση του αδερφού του.

«Έχασα τον μικρότερο αδελφό μου από καθολικό καρκίνο κι αυτό με διέλυσε, ακόμα δεν έχω συνέλθει. Κάναμε τα πάντα, αλλά δεν υπήρχε ελπίδα σωτηρίας, έγιναν όλα πολύ γρήγορα. Προσπαθούσα να δω αστρολογικά πότε θα τελειώσει αυτό και διαπίστωσα πως στην αστρολογία δεν προβλέπεται θάνατος.

Η ημέρα που πέθανε, αστρολογικά, ήταν ημέρα μεγάλης χαράς για τον ίδιο, μάλλον ήταν η λύτρωση από ένα μεγάλο πόνο. 

Με καταγωγή από την Μικρά Ασία, ο Τζίμης Πανούσης, θυμάται με ευχαρίστηση τα παιδικά του χρόνια στα οποία πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξε η γιαγιά του η οποία τους αφηγούταν ιστορίες από το Αϊβαλί.

» Έμαθα πολλά από τη γιαγιά μου κι ας μην ήθελε να μου μάθει να λέω τα χαρτιά και τον καφέ. Στα προσφυγικά στους Αμπελόκηπους που μέναμε μαζευόταν η γειτονιά για να τους πει τον καφέ και τα χαρτιά κι εγώ, ζουζούνι, χωνόμουν από κοντά».

Διαβάστε επίσης: Τζίμης Πανούσης. Ταχυδακτυλουργός, τραπεζικός υπάλληλος, μπουλουκτσής, φωτογράφος πορνό. Ο άγνωστος Τζιμάκος… 
«Προσπαθούμε να παίξουμε στη μουσική τον ρόλο που παίζει ο Γκουσγκούνης στον κινηματογράφο». Mουσικές Tαξιαρχίες, το συγκρότημα – πρόκληση των 80s. Κατασχέθηκε ο δίσκος τους και συνελήφθησαν επί σκηνής για περιύβριση… 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here