Άγνωστοι έκλεψαν προχθές την προτομή του Καρόλου Κουν από το Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης στην οδό Πεσμαζόγλου 5, μέσα στη Στοά του βιβλίου.
Η προτομή ήταν έργο ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες γλύπτες του 20ού αιώνα, του Χρήστου Καπράλου.
Ήταν κατασκευασμένη από Ορείχαλκο και αναπαριστούσε τον Κάρολο Κουν σε ώριμη ηλικία, με το κεφάλι ελαφρά στραμμένο και ένα ελαφρό μειδίαμα. Στην πρόσοψη της βάσης η εγχάρακτη επιγραφή ανέφερε: «ΚΑΡΟΛΟΣ ΚΟΥΝ 1908 – 1987».
Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Θεάτρου Τέχνης Μαριάννα Κάλμπαρη δήλωσε στο Mega ότι δεν υπήρξε διάρρηξη.
Η πόρτα κλείνει το βράδυ και υπάρχει φύλακας, ωστόσο δεν υπάρχει κάμερα. Οι αρμόδιοι αναζητούν υλικό από κάμερες της τράπεζας που βρίσκεται απέναντι από την είσοδο της Στοάς.
Τα τελευταία τρία χρόνια, η στοά του βιβλίου δεν υπάρχει λόγω εργασιών, οι οποίες έχουν καθυστερήσει αρκετά, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με την κυρία Κάλμπαρη, να υπάρχει πρόβλημα εγκληματικότητας.
Ειδήσεις σήμερα:
- Διακοπές ρεύματος στο μετρό του Λονδίνου. Καθυστερήσεις και αναστάτωση
- Η Ελλάδα μαζί με Γαλλία, Ισπανία και Ιρλανδία θα προωθήσουν την υποχρέωση των social media στην επαλήθευση ηλικίας
- Εισβολή του προέδρου του ΣΑΤΑ στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών. Για τραμπουκισμό μιλά το υπουργείο μεταφορών
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr