Κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας διενεργεί στη χώρα μας ευρείας κλίμακας έρευνα για παράνομες κοινοτικές επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ.
Σε εξέλιξη είναι μεγάλη έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας προκειμένου να εντοπισθούν περιπτώσεις διασπάθισης ευρωπαϊκών κονδυλίων. Το βάρος της έρευνας σε πανελλαδική έκταση το έχει επωμισθεί, η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου που υπηρετεί στο ελληνικό τμήμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας.
Ήδη η κυρία Παπανδρέου έδωσε εντολή και πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και κατασχέσεις στα γραφεία του Οργανισμού Πληρωμών Κοινοτικών Ενισχύσεων (ΟΠΕΚΕ) στην Αθήνα και στην Κρήτη. Οι έλεγχοι ανατέθηκαν από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. και η έρευνα αφορά κυρίως την διετία 2020 – 2022.
Κατά τις εφόδους αστυνομικών κατασχέθηκαν έγγραφα, σκληροί δίσκοι υπολογιστών και άλλα έγγραφα και στοιχεία, τα οποία σχετίζονται με την χορήγηση κοινοτικών επιδοτήσεων.
Να σημειωθεί ότι υπάρχουν καταγγελίες για χορήγηση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε μη δικαιούχους (δηλαδή αγρότες και κτηνοτρόφους μαϊμούδες). Μέχρι στιγμής έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις σε περίπου εκατό άτομα για το πάρτι των παράνομων επιδοτήσεων. Το μεγάλο πάρτι εντοπίζεται σε πολύ υψηλά ποσοστά στην περιοχή της Κρήτης, καθώς «πάνω από το 80% των μη νόμιμων επιδοτήσεων, αφορά στην Κρήτη».
Πάντως, οι έρευνες συνεχίζονται και κινούνται προς κάθε κατεύθυνση.
Ειδήσεις σήμερα:
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ-Πούτιν. «Πιθανή η κατάπαυση του πυρός αν επιτευχθούν συμφωνίες» λέει ο Ρώσος πρόεδρος
- Αναστέλλει τις αυξήσεις στα ισόβια συμβόλαια η Εθνική Ασφαλιστική
- Καραμανλής, Σπίρτζης και οι υφυπουργοί τους στο κάδρο των ευθυνών για τα Τέμπη. Kατατέθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης
Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr