Η Μελίνα Μερκούρη γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1920. Ήταν μια δυναμική και εκρηκτική γυναίκα, που εξέπεμπε ερωτισμό και θηλυκότητα.  Η μεγάλη αγάπη της ζωής της ήταν ο σκηνοθέτης Ζιλ Ντασέν, με τον οποίο ήταν ζευγάρι μέχρι το τέλος.  Αυτός ο γάμος, που άντεξε στον χρόνο και την ενέπνευσε,  ήταν ο δεύτερος της ζωής της.

Ο κτηματίας Χαροκόπος και η «σκιά» του μαυραγορίτη

Μελίνα και Ντασσέν έμειναν μαζί μέχρι το τέλος.
Μελίνα και Ντασσέν έμειναν μαζί μέχρι το τέλος.

Σε νεαρή ηλικία, η Μελίνα είχε παντρευτεί με τον πλούσιο κτηματία Παναγή Χαροκόπο.

Μαζί του πέρασε και τα δύσκολα χρόνια της Κατοχής. Τότε, η ερωτική τους σχέση είχε ολοκληρωθεί, αλλά όχι και ο γάμος τους. Πριν από την επίσημη λύση του γάμου τους η Μελίνα ερωτεύτηκε έναν άντρα, με καλή φήμη μόνο στον υπόκοσμο.
Τον μεγαλομαυραγορίτη και συνεργάτη των Γερμανών, Φειδία (Αλέξη) Γιαδικιάρογλου. Οπως ήταν φυσικό, αυτή η σχέση δεν κράτησε πολύ.
Η Μερκούρη ήταν μια ειλικρινής και θαρραλέα γυναίκα. Έτσι, όταν ήρθε το πέρασμα του χρόνου έγραψε γι’ αυτήν την «ντροπιαστική» σχέση στο βιβλίο της.
Εκεί, για δικούς της λόγους, αναφέρεται στο πρόσωπο του μόνο ως «ο Αλέξης».
Η Μερκούρη στους φίλους της εκμυστηρεύτηκε, ότι με τα χρήματα του εραστή της , αλλά και την ενίσχυση του πλούσιου συζύγου της, συχνά βοηθούσε την αντίσταση και την ΕΠΟΝ, στην οποία συμμετείχε ο αδελφός της.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» για τη σχέση της κατά τη διάρκεια της Κατοχής:

Πηγή αρχικής εικόνας: Wikimedia Commons 

Διαβάστε επίσης στην ΜτΧ: Όταν η Ρένα Βλαχοπούλου αντικατέστησε την Μελίνα Μερκούρη στο «Τρίτο Στεφάνι» του Ταχτσή. Είχαν πιαστεί στα χέρια γιατί την είχε αποκαλέσει Μερκουράδα και εκείνη της απάντησε «ποιον είπες έτσι μωρή χουντιάρα» (φωτο και βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here