Ο στιχουργός Μανώλης Ρασούλης γεννήθηκε στις 28 Σεπτεμβρίου 1945. Από μικρός ήθελε να επισκεφτεί την Ινδία.
Όνειρό του ήταν να μπορέσει κάποτε να συναντήσει τη διάσημη Ινδή ηθοποιό Μαντουμπάλα που πρωταγωνιστούσε σε κινηματογραφικές επιτυχίες της εποχής.

Το ταξίδι τελικά πραγματοποιήθηκε το 1979.
Ο Ρασούλης πήγε στην Ινδία με τη σύντροφό του Βάσω Αλαγιάνη, η οποία μύησε τον στιχουργό στη διδασκαλία του γκουρού Ραζνίς.
Όταν τον άκουσε να μιλάει, εντυπωσιάστηκε από τα λόγια του Ινδού. Έγινε μαθητής του και μερικά χρόνια μετά, εξέδωσε σε βιβλία τις ομιλίες του.
Το 1986 ο Ραζνίς εκδιώχθηκε από τις Η.Π.Α και ζήτησε προσωρινό καταφύγιο στην Ελλάδα.
Όταν έλαβε άδεια παραμονής από την ελληνική κυβέρνηση, εγκαταστάθηκε στο σπίτι του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου, στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης.
Ο Ρασούλης και μερικοί Έλληνες μαθητές του γκουρού, τον επισκέπτονταν καθημερινά και άκουγαν τις ομιλίες του κάτω από ένα μεγάλο δέντρο.
Οι αντιδράσεις όμως για την παραμονή του στη χώρα ήταν πολύ έντονες.
Οι ιερείς της Κρήτης και ορισμένες οργανώσεις τον χαρακτήριζαν ως «γκουρού του σεξ».
Τελικά, μετά από λίγες εβδομάδες, ο Όσο Ραζνίς απελάθηκε.

Δείτε στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου» τη μύηση του Μανώλη Ρασούλη στη διδασκαλία του γκουρού, τον ερχομό του στην Ελλάδα και τις αντιδράσεις που προκάλεσε.

Διαβάστε ακόμη στη «ΜτΧ»: Ο Μανώλης Ρασούλης έγραφε στίχους όταν βομβάρδιζαν το Ισραήλ. Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν μετά τον θάνατό του και τα ερμήνευσε η Χαρούλα Αλεξίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here