Δύο σπάνιες συνεντεύξεις του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη παρουσίασε η «Μηχανή του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο, το Σάββατο 10 Ιουνίου στις 17.00 στην ΕΡΤ1.

Δείτε την εκπομπή από το ert web: 

Ο πρώην πρωθυπουργός ξετυλίγει τις μνήμες του και σχολιάζει δύο σημαντικές ιστορικές περιόδους στις οποίες υπήρξε πρωταγωνιστής. Την περίοδο της κατοχής και την ταραγμένη δεκαετία του 1960 με την αποστασία.

Ο Κ. Μητσοτάκης στο γραφείο της Αραβαντινού είχε μιλήσει δύο φορές αναλυτικά για την κατοχή και την ταραγμένη δεκαετία του 60 με την αποστασία και τα Ιουλιανά.

Περιγράφει τα χρόνια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, της γερμανικής Κατοχής και τα πρώτα χρόνια της απελευθέρωσης με τα έντονα πάθη και τις αντιθέσεις.
Αναλύει θέματα ταμπού για τους δοσίλογους, τους ταγματασφαλίτες, αλλά και τη συνθηκολόγηση του Τσολάκογλου.
Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σχολιάζει επίσης ιστορικές φωτογραφίες από το αρχείο του και απαντά στις συκοφαντίες ότι υπήρξε συνεργάτης των Γερμανών.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απαντά ευθέως στον Χρίστο Βασιλόπουλο ότι έπεσε θύμα σκευωρίας του κίτρινου τύπου που κατασκεύασε την ψεύτικη ιστορία της φωτογραφίας με την βοήθεια της ανατολικογερμανικής μυστικής υπηρεσίας Στάζι με στόχο την ήττα του στις εκλογές το 1985.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρεται ακόμα στην κρίσιμη περίοδο της δεκαετίας του ’60 οπότε ήταν βουλευτής της Ένωσης Κέντρου.
Δίνει απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για την αποστασία του 1965 και τη δική του συμμετοχή. Με την απόσταση των χρόνων, ανέφερε χαρακτηριστικά στον Χρίστο Βασιλόπουλο: «Δεν θα ορκιζόμουνα. Θα άφηνα να παρέλθουν 48 ώρες. Θα προσπαθούσα να παίξω ένα μεσολαβητικό ρόλο».
Τέλος, μιλάει για τη σχέση του με τον Ανδρέα Παπανδρέου, τη στάση του Γέρου της Δημοκρατίας και τις κινήσεις του νεαρού βασιλιά που οδήγησαν στο πραξικόπημα των συνταγματαρχών το 1967.

Δείτε το τρέιλερ της εκπομπής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here