Απελευθερώθηκε από τους Ρώσους η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, Μπρίτνεϊ Γκράινερ. Βίντεο από τη στιγμή της ανταλλαγής της με αιχμάλωτο έμπορο όπλων

Απελευθερώθηκε από τους Ρώσους η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, Μπρίτνεϊ Γκράινερ. Βίντεο από τη στιγμή της ανταλλαγής της με αιχμάλωτο έμπορο όπλων

Ελεύθερη μετά από ανταλλαγή κρατουμένων ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία αφέθηκε η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια, Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία κρατείτο από το Φεβρουάριο του 2022, όταν και συνελήφθη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στο αεροδρόμιο Sheremetyevo της Μόσχας.

Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια ανταλλάχθηκε με τον διαβόητο έμπορο όπλων, Βίκτορ Μπουτ, ο οποίος ήταν φυλακισμένος στην Αμερική εδώ και 12 χρόνια. Η όλη διαδικασία καταγράφηκε σε βίντεο του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS, που θυμίζει ταινία κατασκόπων.

Η ανταλλαγή μεταξύ Γκράινερ και Μπουτ πραγματοποιήθηκε στο Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Πλέον, η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης και σταρ του γυναικείου NBA Γκράινερ είναι ασφαλής και βρίσκεται στο δρόμο επιστροφής της στις ΗΠΑ. Την ανακοίνωση της επιστροφής της έκανε με διάγγελμά του ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, έχοντας στον πλευρό του την σύζυγο της μπασκετμπολίστριας, Σερέλ και την αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Κάμαλα Χάρις.
Με πληροφορίες από: news247 και euronews

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: TASS (Twitter)

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr