Έναντι 2,8 δισ. δολαρίων η Estée Lauder εξαγόρασε την Tom Ford. Είναι συνεργάτες για περισσότερα από 15 χρόνια

Έναντι 2,8 δισ. δολαρίων η Estée Lauder εξαγόρασε την Tom Ford. Είναι συνεργάτες για περισσότερα από 15 χρόνια

Σε ένα από τα σημαντικότερα deal προχώρησε η Estée Lauder Companies (EL) η οποία ανακοίνωσε πως  εξαγόρασε τον μακροχρόνιο συνεργάτη της Tom Ford , έναντι 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει το πρώτο εξάμηνο του επόμενου έτους, εν αναμονή των ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Ο Tom Ford – ο διάσημος σχεδιαστής, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας του – θα παραμείνει ως ο «δημιουργικός οραματιστής» της μάρκας μετά την εξαγορά και μέχρι το τέλος του 2023, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Domenico De Sole, πρόεδρος της μάρκας, ο οποίος προηγουμένως ήταν επικεφαλής της Gucci, θα παραμείνει επίσης σε θέση συμβούλου την ίδια περίοδο.

Tom Ford και Estée Lauder είναι συνεργάτες για περισσότερα από 15 χρόνια, λανσάροντας από κοινού τη μάρκα Tom Ford Beauty το 2006.

Σύμφωνα με το CNN, Η Estée Lauder έχει αποκτήσει ήδη τη MAC, την Clinique και την Aveda ενώ μόλις πέρυσι εξαγόρασε και τον καναδικό όμιλο προϊόντων ομορφιάς «Deciem» έναντι περίπου 1 δισ. δολαρίων. Τώρα, με την απόκτηση της Tom Ford, προσθέτει στο χαρτοφυλάκιό της και τα προϊόντα Tom Ford Beauty, τις ready- to – wear συλλογές και τη σειρά eyewear.

«Ως ιδιόκτητη μάρκα, αυτή η στρατηγική εξαγορά θα ξεκλειδώσει νέες ευκαιρίες και θα ενισχύσει τα αναπτυξιακά μας σχέδια για την Tom Ford Beauty», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Estée Lauder Companies, Φαμπρίτζιο Φρέντα.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr