Φέρεται να συνελήφθη στο Λας Βέγκας ο 23χρονος γιος του Λιακουνάκου για κλοπή Bitcoin 500.000 δολαρίων

Φέρεται να συνελήφθη στο Λας Βέγκας ο 23χρονος γιος του Λιακουνάκου για κλοπή Bitcoin 500.000 δολαρίων

«Ένας 23χρονος άνδρας κατηγορήθηκε στο Λας Βέγκας για μια περίπλοκη απάτη με bitcoin που απάτησε έως και 500.000 δολάρια από έναν αρχάριο επενδυτή κρυπτονομισμάτων» αναφέρεται σε δημοσίευμα του Las Vegas Review-Journal.

Ο Φίλιππος Λιακουνάκος κρατήθηκε στο Clark County Detention Centre τη Δευτέρα με την κατηγορία της κλοπής άνω των 100.000 δολαρίων, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα άλλου με στόχο την πρόκληση οικονομικής ζημίας και την παράνομη πράξη κακουργήματος στην οποία εμπλέκονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μεταφορά δεδομένων υπολογιστή.

Ο τόπος διαμονής του Λιακουνάκου δεν αναφέρεται στα αστυνομικά αρχεία, αλλά το ένταλμα σύλληψης αναγράφει ότι η αστυνομία τον αναγνώρισε με τη βοήθεια μιας ταυτότητας της Φλόριντα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, ένας αστυνομικός ντετέκτιβ του Λας Βέγκας έγραψε στο ένταλμα σύλληψης για τον Λιακουνάκο ότι το θύμα της υπόθεσης, το όνομα του οποίου έχει αποκρύψει η αστυνομία, ειδοποίησε το Κέντρο Καταγγελιών για Εγκλήματα Διαδικτύου τον Νοέμβριο του 2020 ότι έπεσε απάτης με Bitcoin.

Το θύμα υποστήριξε στην αστυνομία ότι τον προσέγγισε ένας συνεργάτης του, τον οποίο γνώριζε μέσω Telegram και ότι οι δυο τους συμφώνησαν σε μια συναλλαγή bitcoin.

Το θύμα φέρεται ότι μετέφερε 500.000 δολάρια σε bitcoin, τα οποία περιλάμβαναν 50.000 δολάρια για αμοιβή του πωλητή, στον συνεργάτη του, ως αντάλλαγμα για χρήματα.

Αλλά την επόμενη μέρα, όταν επικοινώνησε με τον επιχειρηματικό συνεργάτη για τη συναλλαγή, το άτομο δεν είχε ιδέα για τι μιλούσε το θύμα και το θύμα έμαθε ότι είχε στείλει τα χρήματα σε έναν απατεώνα που υποδυόταν τον συνεργάτη.

«Επανεξέτασα τη συναλλαγή στο δημόσιο blockchain και παρατήρησα ότι τα bitcoin μετακινήθηκαν γρήγορα με αυτό που είναι ευρέως γνωστό ως «peeling» για να αδύνατο να εντοπιστεί το πού πήγαιναν τα bitcoins‘, έγραψε ένας ντετέκτιβ στο ένταλμα.

«Τον Δεκέμβριο, το θύμα επικοινώνησε με την αστυνομία αναφέροντας ότι ο απατεώνας επικοινώνησε εκ νέου μαζί του μέσω Telegram στο πλαίσιο μιας προτεινόμενης συναλλαγής bitcoin ύψους 999.900 δολαρίων. Το θύμα έλαβε ένα email από τον απατεώνα. Το μήνυμα επέτρεψε στην αστυνομία να βγάλει διάφορα εντάλματα έρευνας που τελικά οδήγησαν τους ντετέκτιβ στην έκδοση του εντάλματος για τον Λιακουνάκο.

Ο Λιακουνάκος αναμένεται να εμφανιστεί στο δικαστήριο του Λας Βέγκας σήμερα. Στα ηλεκτρονικά αρχεία του δικαστηρίου δεν αναφέρεται δικηγόρος του».

Πηγή: Las Vegas Review-Journal

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr