Ματαιώνεται η μετάδοση της «λίμνης των κύκνων» των μπαλετών Μπολσόι στο Mέγαρο Mουσικής. Αντιδράσεις για την απόφαση Μενδώνη

Ματαιώνεται η μετάδοση της «λίμνης των κύκνων» των μπαλετών Μπολσόι στο Mέγαρο Mουσικής. Αντιδράσεις για την απόφαση Μενδώνη

Αντιδράσεις προκάλεσε η απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, να ανασταλεί οποιαδήποτε υλοποίηση, συνεργασία, προγραμματισμός ή συζήτηση εκδηλώσεων με ρωσικούς πολιτιστικούς οργανισμούς.

Κατά την ανακοίνωση της απόφασης, τονίστηκε ότι η ήδη αναβληθείσα εκδήλωση του Gala Όπερας που ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη 3 Μαρτίου, ακυρώνεται, όπως και η μετάδοση της παράστασης «Η Λίμνη των Κύκνων», στο πλαίσιο του κύκλου The Bolshoi Ballet Live from Moscow, την Κυριακή 6 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Παράλληλα, σε όλο τον κόσμο πολιτιστικοί οργανισμοί όπως η Βασιλική Όπερα του Λονδίνου, ακυρώνουν συνεργασίες με ρωσικά σχήματα και καλλιτέχνες, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Αντιδράσεις

Η εν λόγω απόφαση έχει προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων στα Social Media, με πολλούς χρήστες να κατηγορούν το υπουργείο Πολιτισμού ότι υπερβάλει, καθώς η τέχνη έχει σκοπό να ενώνει και όχι να χωρίζει.

“Μήπως έχουμε ξεφύγει κάπου; είναι άλλο οι κυρώσεις που αποσκοπούν να πιέσουν την ηγεσία και την οικονομική ελίτ μιας χώρας και άλλο να ακυρώνουμε πολιτιστικά δρώμενα που είναι η παρηγοριά κάθε λαού” έγραψε ένας χρήστης ενώ αρκετοί αναρωτιούνται “Τσαϊκόφσκι επιτρέπεται να ακούμε ή απαγορεύεται κι αυτό;”.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr