Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε το προσωπικό της Μονάδας Διαχείρισης, καθώς κατά την επιστημονική παρακολούθηση παρατηρήθηκε Μαύρος Κύκνος στο Δέλτα του Έβρου.
Αναφορικά με τον Μαύρο Κύκνο (Cygnus Αtratus) σύμφωνα με τη Βικιπαίδεια, είναι ένα μεγάλο υδρόβιο πτηνό που βρίσκεται κυρίως στις νοτιοανατολικές και νοτιοδυτικές περιοχές της Αυστραλίας.
Οι μαύροι κύκνοι έγιναν για πρώτη φορά γνωστοί στους Ευρωπαίους το 1697, όταν ο Ολλανδός Willem de Vlamingh εξερεύνησε το ποτάμι Σουάν Ρίβερ στη Δυτική Αυστραλία. Περιγράφηκαν επιστημονικά από τον Άγγλο φυσιοδίφη Τζον Λάθαμ (John Latham) το 1790. Τοποθετήθηκαν αρχικά σε ένα μονοτυπικό γένος, με ονομασία Chenopis, ενώ σήμερα τοποθετούνται στο γένος Cygnus (Κύκνος).
Ο μαύρος κύκνος είναι μονογαμικό είδος. Ζει ανά ζεύγη σε μεγάλες λίμνες, ποτάμια και μερικές φορές κατά μήκος των ακτών. Το άνοιγμα των φτερών του φτάνει τα 2 μέτρα. Τρέφεται με υδρόβια φυτά και με άλγη.
Ειδήσεις σήμερα:
- Τιπουλίδες. Γιατί δεν πρέπει να σκοτώνουμε τα έντομα που μοιάζουν με γιγάντια κουνούπια. Είναι εντελώς αβλαβή
- Πομπηία. Η απελπισμένη προσπάθεια μιας οικογένειας να σωθεί από την μανία του Βεζούβιου ήρθε στο φως! Τα συγκλονιστικά ευρήματα
- Στους 30 βαθμούς ο υδράργυρος. Εξασθενούν οι άνεμοι, έρχεται αφρικανική σκόνη. Αναλυτική πρόγνωση
- Ο πρώτος ναός με POS στο παγκάρι! Ποια εκκλησία το εφάρμοσε για να εξυπηρετήσει τους τουρίστες
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ