Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη: “Ο Πέτρος είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει. Μου ζήτησε να αποτρέψω γυναίκα να μιλήσει”

Μπιμπίλας στη δίκη Φιλιππίδη: “Ο Πέτρος είχε την τάση να τσιλιμπουρδίζει. Μου ζήτησε να αποτρέψω γυναίκα να μιλήσει”

Με την κατάθεση του προέδρου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρου Μπιμπίλα συνεχίστηκε σήμερα η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού εις βάρος γυναικών.

Στην κατάθεσή του ο πρόεδρος του ΣΕΗ χαρακτήρισε τον άλλοτε επιστήθιο φίλο του Πέτρο Φιλιππίδη ως έναν άνθρωπο που “τσιλιμπουρδίζει μέσα στο θέατρο” και πως ο κατηγορούμενος τού ζήτησε να αποτρέψει γυναίκα να προχωρήσει σε καταγγελία σε βάρος του.

“Να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια”

Ξεκινώντας την κατάθεσή του, που διεξάγεται σε κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο κ. Μπιμπίλας τόνισε πως βρίσκεται σε μεγάλη συναισθηματική φόρτιση εξαιτίας της πολυετούς φιλίας που τον συνέδεε με τον κατηγορούμενο

Προέτρεψε, επίσης, τον Πέτρο Φιλιππίδη να ζητήσει συγγνώμη: “Παρακαλώ τον Πέτρο, αν έχει δύναμη, να σηκωθεί να πει ένα συγγνώμη σε αυτά τα κορίτσια”, είπε ο μάρτυρας.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν άτομο εξουσιαστικό που “τσιλιμπούρδιζε”, γεγονός που, κατά τον κ. Μπιμπίλα, ο θιασάρχης θεωρούσε φυσιολογικό.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις τόσο του κατηγορούμενου όσο και της συζύγου του μετά τις καταγγελίες που έγιναν ο πρόεδρος των Ελλήνων Ηθοποιών είπε:

“Έχω πολύ μεγάλη αγάπη για αυτόν τον άνθρωπο και δεν το κρύβω, όμως αυτά που έμαθα μετέπειτα, με απογοήτευσαν παρά πολύ και επηρέασε την αγάπη που είχα για τον Πέτρο και για την Ελπίδα”.

Ο μάρτυρας κατέθεσε για τη σχέση που είχε με την πρώτη καταγγέλλουσα, η μητέρα της οποίας ήταν στενή του φίλη.

“Την ξέρω από παιδί. Με τη μητέρα της είμαστε φίλοι όσο ήμουν και με τον Πέτρο. Δεθήκαμε με μια μεγάλη αγάπη μέχρι σήμερα και πήγαινα τακτικά στο σπίτι της. Δεν είχαν προβλήματα με το σύντροφό της.

Γνώρισα τη μητέρα της πρώτης καταγγέλλουσας τον Πέτρο. Το 2003 ή 2004 πήγα στον Πέτρο και του είπα να γνωρίσει μία φίλη μου (την καταγγέλλουσα) αλλά του έκανα επισήμανση «πρόσεχε μην της την πέσεις. Είχε αυτή την τάση να τσιλιμπουρδίζει δυστυχώς…

Αφού γνωρίστηκαν της είπε να ξαναέρθει μαζί με τον σύντροφο της, γνωστό τραγουδιστή…Το 2010 η μητέρα της και η Ελπίδα Νίνου ήρθαν κατά σύμπτωση στην ίδια παράσταση και η Ελπίδα μάς είπε ότι θέλει να μας μιλήσει.

Στο αυτοκίνητο μας είπε ένα απίστευτο: ότι η καταγγέλλουσα ενοχλεί τον Πέτρο, ότι έχει σχέση μαζί του… Με εξέπληξε… Την ρώτησα πού το ξέρει και μου είπε ότι είχε δει τα μηνύματα της”.

Πρόεδρος: Το 2010 η Ελπίδα Νίνου σας ανέφερε ότι έστελνε μηνύματα στον σύζυγό της η καταγγέλλουσα;

Μάρτυρας: Όλα αυτά τα χρόνια είχα καταλάβει ότι παρακολουθούσε ο ένας τα κινητά του άλλου. Και της είπα είναι δυνατόν; Αφού ξέρεις ότι κολλάει σε κορίτσια. Και γιατί δεν πήρε τη μάνα της κατευθείαν ο Πέτρος αν ενοχλείται; Αν ο Πέτρος δεν ήταν εντάξει -για αυτό και έχω στεναχωρηθεί παρά πολύ- θα έπρεπε να πάρει τη μητέρα της να της πει ότι η κόρη σου μου ασκεί σεξουαλική πίεση. Το αντίθετο έγινε. Δεν έγινε τίποτα. Δεν μπορώ να θυμάμαι επακριβώς τι ειπώθηκε. Θυμάμαι τη λέξη «διείσδυση» […] ότι η Ελπίδα ενοχοποιούσε το παιδί και της έλεγα εγώ ότι «τον ξέρεις, πώς είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό;». Η μικρή φαντάζομαι δεν το είπε γιατί φοβόταν.

Ο κ. Μπιμπίλας ανέφερε ότι η σύζυγος του Πέτρου Φιλιππίδη τον παρακάλεσε να “πιέσει” ώστε “να μάθουμε τι είχε συμβεί”. “Εγώ πήρα την μητέρα της καταγγέλλουσας και την ρώτησε τι έγινε με τη μικρή. Μου είπε πως η κόρη της, της απάντησε πως βλέπει τον Πέτρο σαν πατέρα της”.

Πρόεδρος: Η πρώτη καταγγέλλουσα έχει καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη για παραβίαση της γενετήσιας σφαίρας της το 2008. Πως το κρίνετε ότι το 2010 τον αποκαλεί σαν πατέρα της;

Σπ. Μπιμπίλας: Αν είχε συμβεί αυτό που καταγγέλλει προφανώς για να κρύψει από τη μητέρα της αυτό που είχε συμβεί. Αυτή είναι η κρίση μου.

Πρόεδρος: Ήσασταν κοντά στον κατηγορούμενο και την οικογένεια του. Ακούσατε ποτέ κάτι στο χώρο του θεάτρου για τον κατηγορούμενο; Γιατί μας είπατε ότι είχε μια τάση να τσιλιμπουρδίζει… Ακούσατε κάτι ώστε ως φίλος να του πείτε «Πέτρο λένε αυτό για εσένα…»…..

Σπ. Μπίμπιλας: Σε κάθε παράσταση ο Πέτρος είχε σχέση με κάποιο από τα κορίτσια, εν γνώσει της Ελπίδας. Δεν χρειαζόταν να μου το πει κάποιος. Ο Πέτρος το είχε σαν κάτι φυσιολογικό στο μυαλό του. Το αν αυτές οι σχέσεις είναι συναινετικές δεν μπορώ να το ξέρω …Μέσα στο θέατρο οι συνθήκες είναι τέτοιες που μπορεί να είναι εξαναγκασμός. Η Ελπίδα ήταν πάντα «μη του πούμε τίποτα», δεν του λέγαμε τίποτα…

Ακόμη ο μάρτυρας ανέφερε πως όταν ξέσπασε η θύελλα των καταγγελιών «ο Πέτρος είχε μεγάλο άγχος για τον αν θα έρθουν άλλες καταγγελίες». Συνεχίζοντας ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανέφερε:

“Μου είπε και για συγκεκριμένο άτομο «πάρε την για να μη μιλήσει». Τότε απογοητεύτηκα πάρα πολύ. Με πήρε τηλέφωνο μια κοπέλα από τον Καναδά και ούρλιαζε. Μου διηγούνταν ένα βιασμό, και ότι είναι σε ψυχολόγους.

Για έναν άνθρωπο που αγαπούσα, δηλαδή μια γυναίκα να μου λέει από το τηλέφωνο «Σπύρο, ξέρεις ποιος είναι αυτός που λες στη τηλεόραση ότι είναι καλός άνθρωπος; Είναι αυτός που με βίασε»”.

Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΕΗ ανέφερε ότι δεν γνωρίζει πολύ καλά τις άλλες δυο καταγγέλλουσες πλην της πρώτης που κατηγορεί τον ηθοποιό για βιασμό. “Εκείνη την περίοδο ο Πέτρος είχε πολλή εξουσία και πολλοί άνθρωποι για τέτοιους ανθρώπους φοβόνταν να μιλήσουν”, προσέθεσε.

Με πληροφορίες από: Καθημερινή και Πρώτο Θέμα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr