«Ο Λύκος της Γουώλ Στριτ» κάθεται στο εστιατόριο και ο πρωταγωνιστής, τον οποίο υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο, απολαμβάνει μαζί με το ποτό του, ελιές Χαλκιδικής!
Το νόστιμο συνοδευτικό του προσφέρει ο συμπρωταγωνιστής του, Μάθιου ΜακΚόναχι, λέγοντάς του με τη χαρακτηριστική αμερικάνικη προφορά «Χαλκιδική;».
Αλλά και ο σκηνοθέτης «τιμά» τις ελληνικές ελιές με ένα κοντινό πλάνο. Πολύ κοντινό και μάλιστα με διάρκεια…
Η απόλαυση στο πρόσωπο του ηθοποιού που τρώει την ελιά, αποτελεί μια «οσκαρική» διαφήμιση για το ελληνικό προϊόν.
Οι ελιές Χαλκιδικής είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης.
Διακρίνονται για το μεγάλο μέγεθος καρπού και την απουσία της αίσθησης λιπαρότητας, που οφείλεται στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής.
Εκτός από ολόκληρες, όπως τις απολαμβάνει ο Ντι Κάπριο, διατίθενται και γεμιστές αλλά και κομμένες σε ροδέλες.

Υπαίθριοι πωλητές ελιών στη δεκαετία του ΄60. Χρειάστηκαν πολλές δεκαετίες και περιπέτειες για να καταξιωθεί το υπέροχο ελληνικό προϊόν στις διεθνείς αγορές
Δεν γνωρίζουμε πώς έφτασαν οι ελιές Χαλκιδικής στα χέρια των συντελεστών της ταινίας και εντάχθηκαν σε μια από τις πιο διάσημες σκηνές της.
Ενδεχομένως κάποιος από τους συντελεστές να είναι Έλληνας ή ελληνικής καταγωγής ή κάποιος να δοκίμασε τις ελιές και να του άρεσαν πάρα πολύ.
Σκεφτείτε τι θα γίνει αν το Χόλυγουντ ανακαλύψει και τις ελιές Καλαμών…
Ειδήσεις σήμερα:
- Δύτης αγόρασε ναυαγισμένο πλοίο του Α’ Παγκοσμίου για 400 ευρώ απο αγγελίας στο Marketplace. Η απίστευτη ιστορία
- Ένταση μεταξύ Αντετοκούνμπο και τον πατερα του Χόλιμπαρτον μετα τον τρίτο σερι αποκλεισμό των Μπακς. Η δημόσια συγνώμη
- Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με βροχες και καταιγίδες. Ποιες περιοχες θα επηρεαστούν
- Τέλος στις ΛΟΑΤΚΙ σημαίες σύμφωνα με νέα πολιτική της Eurovision. Επιτρέπονται μόνο οι επίσημες σημαίες των χωρών
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ