Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 24-17 (1ο δεκ.). Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους

Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 24-17 (1ο δεκ.). Εξαιρετικό ξεκίνημα για τους ερυθρόλευκους

Με σκορ 24-17 υπέρ του Ολυμπιακού έληξε το πρώτο δεκάλεπτο του μεγάλου τελικού της Ευρωλίγκας, o οποίος διεξάγεται στη Žalgiris Arena“, στο Κάουνας της Λιθουανίας.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά επιθετικά, με δύο τρίποντα του Κάνααν και ένα του Παπανικολάου, αλλά η Ρεάλ κατάφερε να “ισορροπήσει” το παιχνίδι (9-9).

Με καλάθια του Βεζένκοφ και του Κάνααν, οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα 9 πόντων (19-10). Ο Παπανικολάου και ο Βεζένκοφ διεύρυναν τη διαφορά στους 12 πόντους (24-12), με τη Ρεάλ να την κατεβάζει στους 7 (24-17).

Οι Πειραιώτες έκλεισαν την πρώτη περίοδο με επτά ασίστ και κανένα λάθος.

H ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα διεκδικεί την τέταρτη Ευρωλίγκα στην ιστορία της, μετά από εκείνες του 1997 (στη Ρώμη), του 2012 (στην Κωνσταντινούπολη) και του 2013 (στο Λονδίνο).

Μάλιστα, η τελευταία κούπα του 2013 ήταν εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, με σκορ 100-88, και με προπονητή και τότε τον Γιώργο Μπαρτζώκα.

Από την πλευρά της, η “βασίλισσα” με 10 τρόπαια στο παλμαρέ της είναι η πολυνίκης του θεσμού. Το τελευταίο της τρόπαιο το κατέκτησε τη σεζόν 2017-18, όταν επικράτησε με 85-80 της τουρκικής Φενέρμπαχτσε.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν σταθεροί σε όλη τη σεζόν, καταλαμβάνοντας την 1η θέση στην κανονική περίοδο της διοργάνωσης. Στα προημιτελικά, απέκλεισαν τη Φενέρμπαχτσε με σκορ 3-2 και ακολούθησε η νίκη επί της Μονακό στον ημιτελικό, με μεγάλη ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο.

Στο σημερινό τελικό, ο Ολυμπιακός έχει την υποστήριξη 8.000 οπαδών του.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr