“Πόνος, είναι ένας τεράστιος πόνος”. Η δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου για το ναυάγιο στην Πύλο. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

“Πόνος, είναι ένας τεράστιος πόνος”. Η δήλωση του Πάπα Φραγκίσκου για το ναυάγιο στην Πύλο. Πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο

Εξιτήριο πήρε το πρωί της Παρασκευής (16/6) από το νοσοκομείο Αγκοστίνο Τζεμέλι της Ρώμης ο πάπας Φραγκίσκος, όπου πριν μια εβδομάδα υποβλήθηκε σε επέμβαση στην κοιλιακή χώρα.

Ο Ποντίφικας βγήκε με αναπηρικό αμαξίδιο από την κεντρική πύλη του νοσοκομείου και δήλωσε: “Είμαι ακόμη ζωντανός”. Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για το πολύνεκρο ναυάγιο ανοικτά της Πύλου, απάντησε: “Πόνος, είναι ένας τεράστιος πόνος”.

“Ο πάπας είναι καλά, καλύτερα από πριν, και θα αναρρώσει στο μοναστήρι του Βατικανού στο οποίο διαμένει”, δήλωσε ο χειρουργός Σέρτζιο Αλφιέρι, ο οποίος τον εγχείρησε.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πάπας Φραγκίσκος υποβλήθηκε επιτυχώς σε εγχείρηση με ολική αναισθησία, κάτι που, σε ηλικίες όπως αυτή του προκαθήμενου της Καθολικής Εκκλησίας, θεωρείται ότι ενέχει ρίσκο.

Η σοβαρότητα της επέμβασης στην κοιλιακή χώρα υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι ο Πάπας υπέγραψε επιστολή παραίτησης εκ των προτέρων, ώστε να είναι διαθέσιμη στην περίπτωση που δεν θα μπορούσε να τη γράψει μετεγχειρητικά.

Ωστόσο, η καλή κατάσταση της υγείας του θα του επιτρέψει να επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: EPA/FABIO FRUSTACI (μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr