Ρωσία. Η αυτοκινητοβιομηχανία LADA αναστέλλει την παραγωγή

Ρωσία. Η αυτοκινητοβιομηχανία LADA αναστέλλει την παραγωγή

Ρωσία. Η αυτοκινητοβιομηχανία LADA αναστέλλει την παραγωγή

Το ντόμινο που έχει προκαλέσει στη ρωσική οικονομία η εισβολή στην Ουκρανία δεν έχει τέλος, αφού μέχρι και η θρυλική LADA ανακοίνωσε αναστολή παραγωγής!

Οπως αναφέρει το BBC, η διαρκώς αυξανόμενη απομόνωση της Ρωσίας, ανάγκασε την πάλαι ποτέ σοβιετική αυτοκινητοβιομηχανία της Lada να σταματήσει την παραγωγή στα εργοστάσιά της.

Η εταιρεία επισημαίνει ότι οι «ακρωτηραστικές κυρώσεις από τη Δύση» έχουν ως συνέπεια να μην μπορεί πλέον να συγκεντρώσει τα εξαρτήματα και τις προμήθειες που χρειάζεται.

Η εμβληματική μάρκα της Ρωσίας, που ιδρύθηκε το 1973 στη Σοβιετική Ενωση, είναι γνωστή -μεταξύ άλλων- για την προσιτή τιμή της.

Κατά τη δεύτερη θητεία του ως πρωθυπουργός, ο Βλαντιμίρ Πούτιν φωτογραφιζόταν συχνά να οδηγεί μοντέλα της Lada και καλούσε τους Ρώσους να αγοράσουν ένα. «Δεν θα το μετανιώσετε», έλεγε το 2010.

Η εταιρεία ανήκει στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, αλλά τα οχήματά της συναρμολογούνται από την τοπική αυτοκινητοβιομηχανία AvtoVAZ. Η Lada αντιπροσώπευε το 21% των πωλήσεων αυτοκινήτων στη Ρωσία πέρυσι.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr