Στο 70% ο μέσος όρος κρουσμάτων «Όμικρον» και στο 70% οι νοσηλείες στην Αττική-Ζαούτης: Το 95% με θετικό PCR και rapid test

Στο 70% ο μέσος όρος κρουσμάτων «Όμικρον» και στο 70% οι νοσηλείες στην Αττική-Ζαούτης: Το 95% με θετικό PCR και rapid test

Από πέντε Περιφέρειες της χώρας έχει καταγραφεί, ότι ο μεσος όρος κρουσμάτων είναι κοντά στο 70% με την μετάλλαξη “όμικρον”. Παρόμοια εικόνα παρατηρείται και στις νοσηλείες στην Αττική, όπου περίπου το 70% είναι “όμικρον”, ανάφερε ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) Θεοκλής Ζαούτης, ο οποίος συμμετείχε στην την ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19.

Όπως προσέθεσε, πλέον στο 70% των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Αττικής είναι με την παραλλαγή Όμικρον και επιβεβαίωσε τα όσα ανέφερε προηγουμένως η κυρία Θεοδωρίδου, λέγοντας ότι «η νοσηρότητα της Όμικρον, είναι χαμηλότερη και όπως φαίνεται χαμηλότερη είναι και θνητότητα».

Ο ίδιος διευκρινίζει ότι άτομα με θετικό PCR σε ποσοστό 95% είχαν και θετικό rapid test, γεγονός που σημαίνει ότι τα τεστ αυτά είναι αξιόπιστα.

Ο κ. Ζαούτης, Είπε επίσης ότι την ερχόμενη Πέμπτη ο υπουργός Υγείας θα αναφερθεί με ανακοίνωσή τους στην διενέργεια των τεστ.

Ο ίδιος μιλώντας για την αδυναμία του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΟΔΥ να εξυπηρετήσει όλους όσοι τηλεφωνούν, είπε ότι «βιώνουμε μία πρωτόγνωρη κατάσταση με την Όμικρον και είναι λογικό να υπάρχουν παράπονα για το τηλεφωνικό κέντρο», το οποίο -όπως είπε- θα αναβαθμιστεί τις επόμενες ημέρες ώστε να είναι πιο αποτελεσματική η διαλογή των περιστατικών αλλά και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Την σημαντικότητα της τρίτης δόσης εμβολιασμού ανέδειξε στην αποψινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου. Αναφερόμενη σε διεθνείς μελέτες που έχουν γίνει για το ζήτημα, είπε πως η αποτελεσματικότητα των εμβολίων για την παραλλαγή Όμικρον είναι ανεπαρκής με δύο δόσεις, ενώ «με την τρίτη δόση φαίνεται ότι προσφέρεται άμεση προστασία, αλλά ακόμα δε γνωρίζουμε για πόσο διάστημα».

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr