Βυθίστηκε το «Eternity» μετά την επίθεση των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. Επιχείρηση διάσωσης μελών του πληρώματος

Βυθίστηκε το «Eternity» μετά την επίθεση των Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα. Επιχείρηση διάσωσης μελών του πληρώματος

«Eternity», που δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι στην Ερυθρά Θάλασσα, πραγματοποιούν από τα ξημερώματα οι εταιρείες Diaplous και Ambrey.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, οι νεκροί από την επίθεση ανέρχονται σε τέσσερις. Αρκετά μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί, ενώ το πλοίο έχει βυθιστεί. 

Κατά πληροφορίες, κατά την έναρξη της επιχείρησης διάσωσης, περίπου στις 3 το πρωί, τα στελέχη των εταιρειών προσέγγισαν την περιοχή, ωστόσο αρχικά υποχώρησαν, καθώς αντάρτες παρέμεναν στο σημείο.

Ωστόσο, επέστρεψαν και άρχισαν την περισυλλογή ατόμων από τη θάλασσα, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες και στο βίντεο που παρουσιάζει η «Κ». Κατά πληροφορίες, μέλη των Χούθι παραμένουν στο σημείο.

Περίπου 20 άτομα παραμένουν στη θάλασσα, ενώ επτά έχουν διασωθεί.

Οπως λέει στην «Κ» το στέλεχος της εταιρείας Diaplous, Νίκος Γεωργόπουλος, «το πλοίο της Διάπλους/Ambrey βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην περιοχή και προχωρά στην περισυλλογή ναυαγών από τη θάλασσα. Επτά ναυτικοί έχουν ήδη διασωθεί».

Η επίθεση στο «Eternity» έγινε το απόγευμα της Δευτέρας. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Μπερμπέρα της Σομαλίας και είχε προορισμό την Τζέντα.

Μετέφερε στα αμπάρια του 1.400 τόνους σόγια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, αρχικά περικυκλώθηκε από τουλάχιστον 6 ταχύπλοα σκάφη με αντάρτες Χούθι, οι οποίοι άνοιξαν πυρ κατά του πλοίου με πολεμικά όπλα και ρουκετοβόλα RPG.

Στη συνέχεια, το πλοίο δέχτηκε επίθεση από drones ή πυραύλους. Αυτή ήταν η δεύτερη επίθεση των Χούθι σε 24 ώρες.

πηγή| kathimerini

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

mixanitouxronou.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Χρίστος Βασιλόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Δημήτρης Πετρόπουλος

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος Ο.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Δ. Πετρόπουλος - Χ. Βασιλόπουλος

Έδρα - Γραφεία: Σόλωνος 85, ΑΘΗΝΑ 10679

ΑΦΜ: 800991040, ΔΟΥ: Α' Αθηνών

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2103647909

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.