Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στη Λευκορωσία. Άμεση κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των στρατευμάτων ζητά η Ουκρανία

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στη Λευκορωσία. Άμεση κατάπαυση του πυρός και απόσυρση των στρατευμάτων ζητά η Ουκρανία

Ξεκίνησαν οι συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας στα ουκρανικά σύνορα με τη Λευκορωσία.

Ο Λευκορώσος που καθόταν στην κεφαλή του τραπεζιού ανέφερε:

«Θα διασφαλίσω ότι όλα θα διεξαχθούν ομαλά. Η ασφάλειά σας είναι εγγυημένη θέλω να αισθάνεστε όλοι ασφαλείς. Ελπίζουμε να επιλύσετε τις διαφορές σας, ο λαός της Λευκορωσίας εύχεται για αυτό»

Νωρίτερα το γραφείο του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επισημάνει ότι στόχος των συνομιλιών αυτών είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων από την Ουκρανία.

Στην αντιπροσωπεία, η οποία έφτασε στην περιοχή Γκόμελ με ελικόπτερο, συμμετέχει επίσης ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ.

Περίπου στις 10:30 έφτασε στο σημείο όπου πρόκειται να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας -Ουκρανίας η ουκρανική αντιπροσωπεία, σύμφωνα με το RIA Novosti. Όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσιεύει, η ουκρανική αντιπροσωπεία φαίνεται να φτάνει στο σημείο με ελικόπτερο.

https://twitter.com/rianru/status/1498215110850060291

Την είδηση για την άφιξη της ουκρανικής αντιπροσωπείας επιβεβαίωσε και το υπουργείο Άμυνας της χώρας μέσω Twitter.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας, στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Άμυνας Ολεκσιι Ρέζνικοφ, ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας Μικαίλο Ποντολιάκ και ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Μίκολα Τοτσίτσκι και ο βουλευτής Νταβίντ Αρακχάμια, πρόεδρος του κόμματος του Ζελένσκι.

Σύμφωνα με το γραφείο του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το βασικό θέμα των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία είναι η άμεση κατάπαυση του πυρός και η απόσυρση των στρατευμάτων από το έδαφος της Ουκρανίας.

Η ρωσική αντιπροσωπεία είχε φθάσει στο σημείο λίγο νωρίτερα.

Ο Ρώσος διαπραγματευτής Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, σύμφωνα με το Reuters δήλωσε ότι η Ρωσία ενδιαφέρεται να καταλήξει σε μια συμφωνία που είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών.

Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού, όπως μεταδίδει το RIA Novosti, δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε χθες το βράδυ για τις συνομιλίες στα σύνορα Ουκρανίας – Λευκορωσίας.

Ακολουθήστε την mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr