11 Σεπτεμβρίου 2001. Οι θεωρίες συνωμοσίας, που εμπλέκουν τους Εβραίους, τις Πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες και φυσικά τη CIA. Μόνο τον Μπιν Λάντεν δεν θεωρούν ως δράστη

11 Σεπτεμβρίου 2001. Οι θεωρίες συνωμοσίας, που εμπλέκουν τους Εβραίους, τις Πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες και φυσικά τη CIA. Μόνο τον Μπιν Λάντεν δεν θεωρούν ως δράστη
Η 11η Σεπτεμβρίου 2001 ήταν η μέρα που σόκαρε τον πλανήτη. Τέσσερα αεροσκάφη κατελήφθησαν από αεροπειρατές που τα έριξαν σε εμβληματικά σημεία της Αμερικής. Οι δίδυμοι ουρανοξύστες του Κέντρου Διεθνούς Εμπορίου κατέρρευσαν ενώ ένα τμήμα του Πενταγώνου καταστράφηκε.

Ήταν η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στην ιστορία, με τον απολογισμό να ξεπερνά τους 3.000 νεκρούς.

Η Αλ-Κάιντα θεωρήθηκε υπεύθυνη της επίθεσης. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους απάντησε με τον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας” και τις επεμβάσεις σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Κάποιοι θεώρησαν την τρομοκρατική επίθεση “ιδιαίτερα βολική” για τον Μπους, προκειμένου να κηρύξει πόλεμο στη Μέση Ανατολή. Έτσι, λίγους μήνες μετά έκαναν την εμφάνισή τους οι πρώτες θεωρίες συνωμοσίας ως προς το τι πραγματικά συνέβη.

Οι δυο μεγάλες κατηγορίες στις θεωρίες συνωμοσίας.

Σε γενικές γραμμές, οι θεωρίες συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Τις “LIHOP” και τις “MIHOP“. Τα αρχικά της “LIHOP” σημαίνουν “Let It Happen On Purpose” και η θεωρία υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνώριζε ότι η Αλ Κάιντα σχεδίαζε τις επιθέσεις και απλά τις άφησε να συμβούν.

Η δεύτερη μεγάλη κατηγορία “MIHOP” (Made It Happen On Purpose) υποστηρίζει ότι οι επιθέσεις σχεδιάστηκαν και εκτελέστηκαν από ανθρώπους της αμερικανικής κυβέρνησης, που αργότερα ενοχοποίησαν την Αλ Κάιντα.

Αρκετοί συνωμοσιολόγοι έχουν βρει επιχειρήματα στο βιβλίο του Μαρκ Γκάφνεϊ “The 9/11 Mystery Plane and the Vanishing of America”, ο οποίος δεν τάσσεται απαραίτητα σε κάποια από τις δύο κατηγορίες. Για τον Γκάφνεϊ ήταν αρκετά ύποπτο το γεγονός ότι “πριν ακόμα καταρρεύσουν οι ουρανοξύστες, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ήξεραν τις ταυτότητες των αεροπειρατών“. Όπως ύποπτη ήταν και η “διαύγεια και ψυχραιμία” της αεροσυνοδού Έιμι Σουήνι, που εν ώρα αεροπειρατίας, τηλεφώνησε στα κεντρικά της αεροπορικής εταιρείας για να δώσει τους αριθμούς θέσεων των αεροπειρατών.

Σε άλλο σημείο, ο συγγραφέας ανέφερε πως, το πρωί της 11ης Σεπτεμβρίου, ο φάκελος, ο οποίος περιείχε τα σχέδια για την αμερικανική εισβολή στο Αφγανιστάν και την εξουδετέρωση των βάσεων της Αλ Κάιντα, βρισκόταν ήδη στο γραφείο του προέδρου Μπους και περίμενε την υπογραφή του.

Το Πεντάγωνο μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου (Πηγή φωτογραφίας: Wikimediamtx Commons)

Εκτός όμως από τον Γκάφνεϊ, τη συνωμοσιολογία βοήθησε και ο πρώην διπλωμάτης του Πακιστάν Νιάζ Ναΐκ. Σε συνέντευξή του στο BBC, δήλωσε πως Αμερικανοί αξιωματούχοι τον πληροφόρησαν, κάπου στα μέσα Ιουλίου, ότι οι ΗΠΑ θα χτυπούσαν τους Ταλιμπάν “πριν αρχίσουν να πέφτουν τα πρώτα χιόνια, μέσα Οκτώβρη το αργότερο“.

Mήπως οι αποδείξεις κατασκευάστηκαν;

Στις 20 Σεπτεμβρίου 2001, εννέα μέρες μετά την επίθεση, η κυβέρνηση Μπους έδειξε με βεβαιότητα τον Οσάμα Μπιν Λάντεν ως τον αδιαμφισβήτητο δράστη, που σχεδίασε, οργάνωσε, χρηματοδότησε και εκτέλεσε με την οργάνωσή του την επίθεση. Για τους συνωμοσιολόγους, η τόσο γρήγορη απόδοση ευθυνών αλλά και τα “απόρρητα” στοιχεία που όλοι επικαλούνταν αλλά δεν δημοσιεύονταν, ήταν αρκετά για να τραβήξουν την προσοχή τους.

Τρεις μέρες μετά την επίθεση, ο Υπουργός Εξωτερικών ΗΠΑ, Κόλιν Πάουελ, ανακοίνωσε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα δημοσίευε μια μελέτη, στην οποία θα παρουσιάζονταν τα στοιχεία που αποδείκνυαν την εμπλοκή του Μπιν Λάντεν στην υπόθεση. Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε ως απόρρητα τα συγκεκριμένα στοιχεία και έτσι απέφυγε την δημοσίευση.

O Οσάμα μπιν Λάντεν, αρχηγός της οργάνωσης Αλ Κάιντα, θεωρήθηκε ο υπεύθυνος για την μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση στις ΗΠΑ, στις 11/09/2001. (Πηγή φωτογραφίας: Wikimediamtx Commons)

Διαβάστε περισσότερα: Η «σατανική κούκλα» με το πρόσωπο του Οσάμα Μπιν Λάντεν που παραγγέλθηκε από την CIA για να τρομάξει τα παιδιά. Όταν ζεσταινόταν, γινόταν κόκκινη με πράσινα μάτια

Την 1η Οκτωβρίου 2001, ο Βρετανός πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ δήλωσε στην Βουλή των Κοινοτήτων πως “έχει δει τα αδιάσειστα και ισχυρά στοιχεία” και λίγες μέρες μετά, δημοσίευσε μελέτη που τα παρουσίαζε. Οι συνωμοσιολόγοι εξηγούν, πως ακόμη και ο Βρετανικός Τύπος δεν πείστηκε από τα αυτά τα στοιχεία. Χαρακτηριστικά, η Guardian συμπέρανε ότι “από νομικής πλευράς, τα στοιχεία αυτά είναι σχεδόν άχρηστα”.

Στην πραγματικότητα, η μόνη απόδειξη για την ενοχή του Μπιν Λάντεν ήταν ένα βίντεο που λέγεται πως βρέθηκε κατά τύχη στο Αφγανιστάν. Στο βίντεο φαίνονταν ο ηγέτης της Αλ Κάιντα και κάποιοι συνεργάτες του να πανηγυρίζουν για τις επιθέσεις στις ΗΠΑ. Όταν το βίντεο δημοσιεύτηκε αμφισβητήθηκε μάλλον με ευκολία, ειδικά μετά τις επισημάνσεις εγκεκριμένων μεταφραστών. Συγκεκριμένα, ο Γκέρνορ Ρόττερ, καθηγητής Ισλαμικών και Αραβικών Μελετών στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου, δήλωσε πως “οι Αμερικανοί μεταφραστές έβαλαν μέσα στο βίντεο πολλά πράγματα, τα οποία μάλλον επιθυμούσαν να ακούσουν, παρά ειπώθηκαν πραγματικά“.

Άλλες θεωρίες συνωμοσίας

Η πιο διαδεδομένη θεωρία συνωμοσίας για την 11η Σεπτεμβρίου είναι αυτή περί ελεγχόμενης κατεδάφισης των κτηρίων. Σύμφωνα με τη θεωρία, ομάδες “Μαύρων Επιχειρήσεων” της Αμερικανικής κυβέρνησης, τοποθέτησαν εκρηκτικές συσκευές με νανοθερμίτες κατά μήκος των κτηρίων, προκαλώντας την κατεδάφισή τους. Η θεωρία αυτή κέρδισε αρκετούς οπαδούς μετά τις δηλώσεις των κατασκευαστών των Δίδυμων Πύργων, που υποστήριζαν ότι, θεωρητικά οι ουρανοξύστες μπορούσαν να δεχτούν τα συγκεκριμένα πλήγματα χωρίς να καταρρεύσουν.

Αρκετοί άνθρωποι προτίμησαν να πηδήξουν από το παράθυρο από το να καούν ζωντανοί (Πηγή φωτογραφίας: Youtube)

Άλλη θεωρία θέλει την Ισραηλινή Μοσάντ να γνώριζε για τις επιθέσεις, γι’αυτό 4.000 Εβραίοι δεν πήγαν εκείνη την ημέρα στη δουλειά τους, στους δίδυμους πύργους.

‘Αλλωστε κάθε αξιοσέβαστη θεωρία ίντριγκας έχει μέσα το εβραϊκό στοιχείο.

Μια λιγότερο δημοφιλής θεωρία δείχνει τις πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες (ISI) ως υπεύθυνες για την τρομοκρατική επίθεση. Οι υποστηρικτές της θεωρίας πιστεύουν πως οι ISI ενορχήστρωσαν τα χτυπήματα και χρηματοδότησαν την επιχείρηση, με σκοπό να εμπλακούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, για να περιορίσουν την άνοδο του ισλαμικού κινήματος, που απειλούσε τη γεωπολιτική σταθερότητα της περιοχής. Ειδικά αυτή η προσέγγιση, μοιάζει εξωφρενική καθώς η δράση των ΗΠΑ στη μέση Ανατολή, απλά έθρεψε και θέριεψε τον ισλαμικό εξτρεμισμό.

Αντλήθηκαν πληροφορίες από το βιβλίο “13 Μεγαλύτερες Συνωμοσίες” των εκδόσεων “Forbidden History”

Πηγή χαρακτηριστικής φωτογραφίας: Youtube

Διαβάστε στη “ΜτΧ”: Πώς η αρχιτεκτονική των Δίδυμων Πύργων οδήγησε στον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων. Οι εγκλωβισμένοι παγιδεύτηκαν στα μικρά κλιμακοστάσια και ακολουθούσαν λάθος οδηγίες

Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Παρακαλούμε σχολιάζετε κόσμια. Υβριστικά σχόλια δεν θα γίνονται αποδεκτά

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

close menu

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.