«Αν χρειάζεστε ζεστό νερό, θα σας φέρουμε έναν κουβά». Η ανακοίνωση αυτή, προς τους πελάτες ενός πολυτελούς ξενοδοχείου στη Χαράρε, έγινε viral στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, μολονότι η Ζιμπάμπουε εδώ και είκοσι χρόνια έχει βυθιστεί σε μια ατελείωτη οικονομική κρίση.
Το πεντάστερο ξενοδοχείο Meikles, ένας θεσμός για την πρωτεύουσα, υποφέρει όπως και η υπόλοιπη χώρα από έλλειψη νερού και ηλεκτρικού. Τα τρόφιμα, η βενζίνη, τα είδη πρώτης ανάγκης, όλα λείπουν σε αυτή τη χώρα όπου ο πληθωρισμός καλπάζει.
Στην ανακοίνωσή του προς τους πελάτες, ο διευθυντής του ξενοδοχείου Τινάσε Μουντζόμα ανέφερε ότι εδώ και πολλές ημέρες το Meikles λειτουργεί χάρη σε μια γεννήτρια. Δεν υπάρχει κλιματισμός στα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους και «αν χρειάζεστε ζεστό νερό για να πλυθείτε, παρακαλώ επικοινωνήστε με την υπηρεσία συντήρησης και θα σας φέρουμε έναν κουβά» διευκρίνισε, πολύ σοβαρά, ο διευθυντής.
Η βλάβη, λόγω της οποίας διακόπηκε η ηλεκτροδότηση, αποκαταστάθηκε σήμερα. Στο μεταξύ όμως η ανακοίνωση του διευθυντή είχε κυκλοφορήσει ευρέως στο διαδίκτυο, μαζί με φωτογραφίες πελατών που προσπαθούσαν να ξεβγαλθούν με το νερό του κουβά.
Άλλοι πάντως σχολίασαν ότι «ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, σε χώρα όπου οι διακοπές στο νερό και το ηλεκτρικό είναι ενδημικό φαινόμενο, θα έπρεπε να έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα».
Το Meikles είναι ένα από τα γνωστότερα ξενοδοχεία της Ζιμπάμπουε και υποδέχεται συχνά επιχειρηματίες, εργαζόμενους διεθνών οργανισμών και τουρίστες.
Πηγή αρχικής φωτογραφίας: wikicommons

Ειδήσεις σήμερα:
- Οι 8 δήμοι της Αττικής που θα μπουν νέες κάμερες στους δρόμους. Τα sms για τις παραβάσεις, αναλυτικά οι αλλαγές
- Πούτιν: Ναι, ανησυχώ για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, χωρίς καμία ειρωνεία
- Ισχυροί άνεμοι, καταιγίδα και χαλάζι έπληξαν Θεσσαλία και Φθιώτιδα. Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία
- Ισραήλ: «Σκοτώσαμε ηγετικά στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης». Συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν
Ακολουθήστε τη mixanitouxronou.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε τις σημαντικότερες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στη mixanitouxronou.gr
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ